Nieuwsbrief


Kalender


05.06 - 05.06.2019 | 19:00 - 22:00
Maak De Stad - Lezing #8: Mensgerichte Stadsontwikkeling

De voortdurende veranderingen die steden ondergaan, zijn een unieke aanleiding om het met alle betrokkenen te hebben over de toekomst van die plekken. Maar hoe organiseer je zo'n gesprek? Welke instrumenten kunnen we hiervoor inzetten? Rosario Talevi en Maarten Desmet gaan in dialoog over hoe zij processen en experimenten ontwerpen en implementeren in steden, en wat de randvoorwaarden zijn voor gedragen stadsontwikkeling.

Rosario Talevi is een Berlijnse architecte geïnteresseerd in kritische ruimtelijke praktijken, transformatieve pedagogieën en feministische toekomsten. Ze doceert aan de Universität der Künste in Berlijns en is betrokken bij Making Futures Bauhaus+, een actiegericht onderzoeksproject rond architectuur. Daarnaast werkt ze op regelmatige basis samen met raumlaborberlin .

Maarten Desmet is architect en mede-oprichter van Endeavour, een coöperatie die met innovatie, onderzoek en procesbegeleiding stadsplanning inclusiever maakt en complexe sociaal-ruimtelijke opgaven ontwart door het inzetten van lokale kennis. Endeavour ontwikkelde de voorbije vijf jaar een zestigtal projecten voor steden en gemeenten in België en Nederland. 

Deze lezing gaat door in het Engels en  past in de de Roadtrip Cultuureducatie van Vitamine C / publiq dat ze organiseren samen met 10 sectorpartners.

De formule is eenvoudig: een reeks van negen korte evenementen. We nodigen steeds een spreker uit die ons laat meekijken in zijn werkveld. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel. We voorzien telkens ook een netwerkmoment met een hapje en een drankje.

______________________________________________________________________________________


OVER MAAK DE STAD

De stad wordt niet enkel ‘bedacht’ aan de tekentafel, maar op verschillende manieren ‘gemaakt’, door steeds meer diverse spelers. De lezingenreeks MAAK DE STAD wil innovatieve, soms tegendraadse en kritische initiatieven en professionals in de kijker zetten en een platform geven om in dialoog te gaan. Aan de hand van een aantal centrale thema’s tonen we hoe de klassieke hokjes van vakgebieden uitgedaagd en overschreden worden.

MAAK DE STAD is een samenwerking tussen De Veerman, Endeavour, Kunsthal Extra City, VRP Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning, re:Kreators, en het Vlaams Architectuurinstituut.

Link:
Facebook Event

Praktische info:

GRATIS, mits inschrijving via deze link.

 


14.06 - 14.06.2019 | 16:00 - 18:00
Slotfeest De Wondere Pluim Turnhout

Welkom op het feest van De Wondere Pluim Turnhout 2019!

Op vrijdag namiddag 14 juni worden alle schrijvers - groot en klein - uitgenodigd om met vrienden en familie de verhalen die ze zelf schreven te vieren!
Van 16u tot 17u worden jullie avonturen, romantische, en grappige verhalen, gedachten, dagboekfragmenten, en nog zo veel meer verhalen, voorgelezen.
En uiteraard worden de Wondere Pluimen uitgedeeld in de theaterzaal van HETGEVOLG om 17u.
Muziek is er ook! Op basis van 3 door jullie geschreven verhalen maakt de muzikant Kris Auwers 3 prachtige nieuwe nummers speciaal voor de Wondere Pluim.
Na afloop om 18u zijn er hapjes en klinken met een glas, ...
 

Link:
Facebook Event

Praktische info:

Gratis, iedereen welkom!


15.06 - 15.06.2019 | 14:00 - 17:00
De Wondere Pluim Antwerpen - Slotfeest

Welkom op het feest van De Wondere Pluim Antwerpen!

Op deze feestelijke dag worden alle schrijvers - groot en klein - uitgenodigd met vrienden en familie om de verhalen die ze zelf schreven te vieren! Avonturen worden voorgelezen, hapjes worden geserveerd, we klinken met een glas, ... En uiteraard worden de Wondere Pluimen uitgedeeld op het grote podium van hetpaleis.

Komt dat zien!

Link:
Facebookevent

Praktische info:

Gratis en iedereen welkom! 


15.07 - 21.07.2019 |
Zomeracademie 2019

Tien ateliers voor makers.
Zeven dagen lang.
In groene omgeving van Dworp, bij Brussel.
Een artistieke werkweek waarin je je laat begeleiden door professionele coaches en inspiratie vindt bij jezelf, de ander, de omgeving.
Maar waarin je vooral zelf handelt.

Voor iedereen vanaf 18 jaar met creatieve energie.
En zeker voor diegene die niet bij het artistiek-creatieve handje wil gehouden worden, maar uitdagingen zoekt om bij te tanken.

Link:
website Zomeracademie 2019