Nieuwsbrief


Kalender


09.11 - 09.11.2018 | 14.00 - 15.00
toonmoment Kinderen worden als componisten geboren - Fiocco


1 week lang ontdekken 36 kinderen van De Pientere Piste uit Deurne barokmuziek.  Het vertrekpunt van deze week is het concert van Kris Verhelst & Annelies van Gamberen dat in teken staat van werk van de componist Fiocco. Ze ruilen de klas voor een week om voor de de concertzaal waar ze muzikanten ontmoeten, luisteren naar muziek, verkennen de muziek met hun lichaam, ...  Maar ze gaan vooral zelf componeren, waarin ze worden begeleid door een kunstenaarsteam van De Veerman.

Op dit toonmoment brengen zij de resultaten van deze zoektocht voor de rest van de school, ouders en nieuwsgierigen.

Iedereen welkom!

Gratis en reserveren is niet nodig.

 


18.11 - 18.11.2018 | 10.00 - 16.30
Kunstendag voor kinderen in AMUZ


Ook op deze editie van de Kunstendag voor Kinderen bundelt De Veerman zijn krachten met AMUZ. Waar vroeger schilderijen hingen van de Antwerpse schilders Rubens, Van Dyck en Jordaens hangen nu, naar aanleiding van het Antwerpse Barokjaar, enkele nieuwe kunstwerken van Jan Fabre. 

De nieuwe kunstwerken en de beeldtaal van Jan Fabre vormen het startpunt voor een actieve workshop. In drie groepen maken kinderen samen een groot barok groepswerk, waarbij ze zich met de hulp van Barbara Bellinckx kunnen uitleven met diverse materialen. Elke workshop is aangepast aan de leeftijd en interesses van de doelgroep.

Meer informatie en inschrijvingen via AMUZ


18.11 - 18.11.2018 | 13.00 - 17.00
Kunstendag voor Kinderen bij De Veerman


Zondag 18 november is het weer zover. De zevende editie van Kunstendag voor Kinderen. En naturlijk doet De Veerman mee. Want we zijn gebeten door de kunst en willen onze honger voor deze kunsten aanwakkeren bij anderen. Groot én klein.

Daarom organiseren we niet een, niet twee, maar drie workshops waar kinderen (van 6 tot 12 jaar) kunnen experimenteren met kunst. We krijgen er gewoon niet genoeg van!

Twee van de workshops gaan door bij ons in huis, in Atelier 4711.

 

Snuisteren, luisteren, voelen, denken, maken 

In deze workshop van 90 minuten opent onze artiest in residentie Lies Ferny haar atelier en neemt ze  kinderen mee in haar manier van werken. Kinderen kunnen op deze dag in haar atelier komen snuisteren in haar beeldend werk. Vervolgens vertellen ze elkaar wat ze daarbij denken en voelen. Van waaruit ze zelf beeldend werk maken uit natuurmateriaal, in combinatie met het werk van Lies. En dan volgt opnieuw een snuistermoment in deze nieuwe creaties. Maar … niet zomaar een snuistermoment …

 

Is het een Giganosaurus, een Tijger of een fietsbel?

De zeefdrukkers van Gezeever zijn goede buren in Atelier 4711 bij De Veerman. In hun zeefdrukatelier kunnen kinderen zich helemaal laten gaan het spelen met vormen en flashy kleuren. Het resultaat kan variëren van een giganosaurus, een tijger, een fietsbel of …? Plezier gegarandeerd!

 

MEER INFO

INSCHRIJVEN

 

 


29.03 - 29.03.2019 | 14.00 - 15.00
Toonmoment Kinderen worden als componisten geboren - Minimal Music


Minimale muziek en kinderen. Een combinatie van dingen die je misschien niet meteen met elkaar zou verbinden. En net dat is waar we één week lang mee zullen bezig zijn. Leerlingen van De Linde uit Deurne verkennen samen met muzikanten hoe minimal music klinkt en kan klinken.  Want het doel van deze projectweek is hen nieuwe composities laten componeren én uitvoeren. Inspiratie vinden ze bij de muzikanten van het Young Belgian Strings

Op dit toonmoment brengen zij de resultaten van hun harde werk voor de rest van de school, ouders en nieuwsgierigen.

Iedereen welkom!

Gratis en reserveren is niet nodig.