Nieuwsbrief


Kalender


29.03 - 29.03.2019 | 14:00 - 15:00
Toonmoment Kinderen worden als componisten geboren - Minimale muziek

1 week lang ontdekken 25 kinderen van basisschool De Linde uit Deurne wat minimale muziek nu eigenlijk is.  Het vertrekpunt van deze week is het concert van Julien Libeer, Lorenzo Gatto & Young Belgian Strings.

Ze ruilen de schoolbanken om voor een week musiceren in de concertzaal waar ze muzikanten ontmoeten, luisteren naar muziek, ...  maar ze gaan vooral zelf componeren.  Hierin worden ze begeleid door drie muzikanten van De Veerman.

Op dit toonmoment brengen zij de resultaten van deze zoektocht voor de rest van de school, ouders en nieuwsgierigen. Iedereen welkom!

 

PRAKTISCH

Tickets: Gratis en reserveren is niet nodig.

Locatie: AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen


12.04 - 19.04.2019 | 14.00 - 16.00
Architelier @ STAM Gent

Tijdens de paasvakantie kan je terecht in het STAM voor Architelier, voor kinderen en volwassenen door elkaar. Luidop denken en dromen, en máken, die stad! 

Hoe zou de stad er uit zien als jij hem samen met anderen vanuit het niets mag bedenken? We vertrekken van een wit blad. Houten blokken en stempels als bouwstenen. Sleutelwoorden en tekeningen als insteek. En dan maar luidop denken en dromen, en máken die stad. Hoe meer verschillende ideeën, hoe leuker.

In het STAM - Stadsmuseum Gent kan je Het verhaal van Gent als stad ontdekken; je komt er te weten wat Gent tot Gent maakt, en onderzoekt er wat steden tot steden maakt. Deze workshop sluit daar mooi bij aan: al doende denken over de ideale stad om met z'n allen in te leven.

 

 

Link:
Info & inschrijvingen

18.05 - 25.05.2019 | 14:00 - 18:00
Close Encounters (The Class/Anna Rispoli)


Het driejarige traject The Class, in samenwerking met Kunstenfestivaldesarts loopt op zijn einde. De resultaten van het cocreatieve traject van het laatste jaar, met Anna Rispoli, kreeg de naam Close Encounters.

Op 18 en 25 mei heb je de kans om, in een-op-eenontmoetingen in De Munt, meer te weten te komen over waar het al zo al over gegaan is. 

Er is eveneens een film te zien van de Italiaanse filmmaker Luca Mattei, die filmde tijdens de verschillende werkmomenten doorheen het laatste jaar van dit traject. 

 

Link:
Tickets & info

Praktische info:

Boek snel je ticket, beperkt aantal plaatsen. 

Reserveer je tijdslot via bespreekbureau van Kunstenfestivaldesarts

Duur performance ± 30 min 

 


15.07 - 21.07.2019 |
Zomeracademie 2019

Tien ateliers voor makers.
Zeven dagen lang.
In groene omgeving van Dworp, bij Brussel.
Een artistieke werkweek waarin je je laat begeleiden door professionele coaches en inspiratie vindt bij jezelf, de ander, de omgeving.
Maar waarin je vooral zelf handelt.

Voor iedereen vanaf 18 jaar met creatieve energie.
En zeker voor diegene die niet bij het artistiek-creatieve handje wil gehouden worden, maar uitdagingen zoekt om bij te tanken.

Link:
website Zomeracademie 2019