Credits


Marie Sledsens


Marie Sledsens is grafisch ontwerper. Ze combineert haar artistieke praktijk met lesgeven in het DKO en in Sint Lucas School of Arts Antwerpen. Sleutelwoorden van haar grafisch werk zijn redactioneel ontwerp, boekontwerp, visuele identiteiten en scenografie. En ook samenwerkingen met andere disciplines geven haar energie. 


De ervaringen die ze opdoet binnen haar eigen praktijk vormen een grote inspiratiebron voor het lesgeven. En het lesgeven houdt haar scherp en fris. Het dwingt haar voortdurend kritisch en analytisch te blijven kijken naar grafisch ontwerp, naar de ontwikkelingen in haar domein en naar het bredere artistieke veld.

Haar atelier bij De Veerman is voor Marie de ideale uitvalsbasis voor het ontwikkelen van nieuwe projecten. Ze deelt deze plek samen met drie schrijvers en een andere grafisch ontwerper. “Ik ben hier huurder van het eerste uur. Vijf jaar al, is het nu. De keuze voor een atelier buitenshuis was een goed idee. Vroeger werkte ik in een ruimte in mijn appartement, waardoor werk en privé door elkaar liepen. Nu zijn die twee gescheiden.”

Marie vindt Atelier 4711 interessant omdat er ook andere creatieve mensen rondlopen. “We kruisen elkaar in de keuken, in de gang. Soms is er contact, soms niet. Er hangt een ontspannen sfeer en goede energie. Enerzijds is er rust en ruimte voor concentratie. Anderzijds biedt Atelier 4711 ook potentieel voor het ontstaan van samenwerkingen en artistieke kruisbestuivingen. Niets moet, alles kan.”


 

 Bekijk ook

Ward Heirwegh

Ward Heirwegh

Ward Heirwegh (1982, Gent, België) studeerde in 2007 af met een master in grafische vormgeving aan de Luca School of Arts (Gent) en runt nu een zelfstandige praktijk in Antwerpen. Zijn projecten situeren zich binnen het culturele en creatieve veld: redactionele ontwerpprojecten, visuele identiteiten en andere opdrachten voor instellingen en kunstenaars.

Jozefien Van Beek

Jozefien Van Beek

Jozefien is onze huurster van het eerste uur. Samen met Ward, een grafisch vormgever, zat ze regelmatig in koffiebar Normo te werken tot Ward op een dag vroeg: “Wordt het niet eens tijd om te professionaliseren?” En zo zijn ze samen in Atelier 4711 terechtgekomen, waar ze hun werkplaats delen met nog een vormgever en twee schrijvers.
 

Nik Naudts

Nik Naudts

architect