Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek Medewerkers
Griet Herssens (media, beeld, kostuum)
An Vandevelde (drama)
Pak-Yan Lau (muziek)

Partners
Kunstenfestivaldesarts

Worktable


Kunstenfestivaldesarts en De Vier Windenschool in Molenbeek vinden het belangrijk om duurzame relaties aan te gaan binnen de stad. Sinds 2011 grijpen ze het jaarlijks het programma van Kunstenfestivaldesarts aan om dichter naar elkaar toe te groeien. Zo maakten de kinderen van de 6de klas in 2013 samen met theatermaakster Inne Goris zelf de voorstelling 'Ergens hier', die in premiere ging op het festival.


Beide partners vroegen aan De Veerman om hen te helpen dit jaar de hele school bij het traject te betrekken. Voor de leerkrachten van de school wordt een training opgezet rond de installatie Worktable van Kate Mcintosh. De kennis, ervaring en inzichten die de leerkrachten opdoen delen ze met hun leerlingen in een reeks workshops in de maand mei. De ouders worden uitgenodigd om, samen met hun kinderen, 1 keer per maand een voorstelling bij te wonen, en tijdens het festival in mei zelfs 1 keer per week.

Website Kunstenfestivaldesarts
Website Kate McIntosh

Link: Kunstenfestivaldesarts

Nieuws


01.02.2014
Worktable

Worktable

Kunstenfestivaldesarts, De Veerman en Vier Windenschool uit Molenbeek starten deze week met een coachingstraject voor leerkrachten rond de voorstelling Worktable van Kate Mcintosh.
De leerkrachten beleven zelf hoe je in verschillende discplines (drama, kostuumontwerp, muziek) kan werken rond elementen van een voorstelling en worden gecoacht in hoe ze zelf activiteiten kunnen opzetten voor hun leerlingen.Inspiratie

Worktable - Kate Mcintosh

140x140

A live installation which takes place in a series of rooms. Visitors sign in and are given instructions, equipment and safety goggles so they can get to work – it’s up to them to decide how things come apart, and how they come back together.


 

 Bekijk ook

Peterschap Arthurschool

Peterschap Arthurschool

Samen met AMUZ werkte De Veerman een traject uit met basisschool De Arthurschool, die zich gedurende drie jaar wilde onderdompelen in muziek. Artiesten van De Veerman coachten de leerkrachten in het opzetten van muzikale klasactiviteiten, organiseerden specifieke studiedagen rond dit thema en bood de kinderen in AMUZ veelzijdige trajecten aan rond de artiesten in residentie.

Vlaggen & Wimpels

Vlaggen & Wimpels

Op initiatief van en ondersteund door De Veerman krijgen scholen gedurende een volledig schooljaar een kunstenaar in residentie. Schoolteams worden gecoacht in het hanteren van kunstzinnige middelen en creativiteit om het brede leren en het werken met de buurt in het schoolleven te integreren.

Zomeracademie

Zomeracademie

De Zomeracademie is een artistieke werkplaats voor iedereen die een week intensief wil onderzoeken, experimenteren en creëren in een bepaalde kunstdiscipline.