Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek Medewerkers
Senne Van Loock (fotografie)

Partners
deFilharmonie
De Roma

Tango


Jaarlijks organiseren De Roma en deFilharmonie het driedaags muziekfeest 2140 in Borgerhout. Op 30 maart sluit het festival af met zuiderse klanken en een tango-repertoire.
Op vraag van beide organisatoren ontwikkelde De Veerman een fotografieproject rond tango voor Onze-Lieve-Vrouwecollege uit Antwerpen.


Aan drie klassen van de derde graad wordt gevraagd om elementen uit de dans en de levenswijze van de tangero’s en de tangera’s op een persoonlijke manier in beeld te brengen. Ze leven zich in in de materie door een tango-initiatie met Tangofabriek “El Sur” en in workshops fotografie met Senne Van Loock krijgen ze tips en trics over hoe je een goed beeld maakt.
 
De foto’s worden tijdens de Argentijnse avond op zondag 30 maart om 20u30 in De Roma boven het orkest geprojecteerd.

Link: muziekfeest 2140

Nieuws


12.03.2014
Tango

Tango

De Roma en deFilharmonie organiseren jaarlijks muziekfeest 2140 in Borgerhout. Tijdens de Argentijnse slotavond op 30 maart werden foto's van leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege uit Antwerpe getoond. Samen met fotograaf Senne Van Loock van De Veerman, brachten zij op een persoonlijke manier elementen uit de tango-wereld in beeld.


Link: muziekfeest 2140


 

 Bekijk ook

Rituals Now

Rituals Now

Rituals Now is een hedendaagse dansvoorstelling gemaakt door 17 jongeren.
Ze vertrokken vanuit improvisaties op de muziek van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky en vanuit wat 'rituelen' en 'offers' voor hen vandaag betekenen.
Het resultaat is een adembenemende voorstelling waarin de intensiteit van de scène spat.

Shoot!

Shoot!

Shoot! is een uniek voortraject met fotografie waarin jongeren 3de graad middelbaar voorbereid worden op het vredesconcert in AMUZ op 12 november 2013. Op het programma staat de voorstelling ‘Iemands lief’ van Bart Moeyaert en il Gardellino.

Zomeracademie

Zomeracademie

De Zomeracademie is een artistieke werkplaats voor iedereen die een week intensief wil onderzoeken, experimenteren en creëren in een bepaalde kunstdiscipline.