Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek Medewerkers
Astrid Bossuyt (muziek)
Anneleen Nauwelaerts (muziek)
Elisabeth De Loore (muziek)
Marieke Berendsen (muziek)
Jutta Troch (muziek)
Lieven Strobbe (muziek)

Partners
AMUZ

Help, er zitten kids in de concertzaal!


Actieve workshops voor kinderen (6 - 12 jaar) waarbij ze in AMUZ op verkenning gaan naar muziekinstrumenten, bezettingen, componisten ... met als kers op de taart het bijwonen van een repetitie van de artists-in-residence, een stukje concert of een ontmoeting met een van de muzikanten.


Terwijl de muzikanten zich klaar maken voor hun concert, gaan kinderen in de coulissen ook aan het werk. Tijdens de actieve workshops in AMUZ verkennen kinderen tussen 6 en 12 jaar muziekinstrumenten, bezettingen, componisten, de tijdsgeest, ... Hun muzikale ontdekkingstocht vertrekt vanuit het concert dat in AMUZ is geprogrammeerd. Een ontmoeting muzikant en een stukje concert of repetitie bijwonen maakt de beleving helemaal compleet.


 

 Bekijk ook

De Kunstloft

De Kunstloft

De Veerman organiseerde tot juni 2013 dagelijks workshops drama, beeld, muziek, dans of media voor kinderen van Antwerpse basisscholen.
Op woensdagvoormiddag kregen de leerkrachten bijscholingen in deze disciplines en tips om verder te werken in hun klaspraktijk.

De grote ontmoeting

De grote ontmoeting

Op vraag van en samen met deFilharmonie ontwikkelde De Veerman een traject om lagere schoolkinderen kennis te laten maken met symfonische muziek. Een eerste verkenning gebeurt op school via dans en muziek om daarna het grotere werk te ervaren bij deFilharmonie en de muzikanten te ontmoeten.

Kinderen worden als componisten geboren

Kinderen worden als componisten geboren

Gedurende vijf dagen werken kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in AMUZ rond componeren. Artistieke medewerkers van De Veerman organiseren verschillende workshops rond de muziek van het gast-ensemble in AMUZ.