Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek Medewerkers
Monica Monté (fotografie)

Partners
deSingel
Vlaams Architectuurinstituut
PiusX
Don Bosco Hoboken
Eagles of Architecture

Stynen op schaal


Stynen op schaal is een van de vier participatieprojecten waarmee De Veerman en deSingel een nieuw samenwerkingsjaar inzetten. Samen met leerlingen uit de derde graad van Pius X (Architecturale Vormgeving) en Don Bosco Hoboken (Houtbewerking) exploreren we het leven en werk van Stynen.


Dit najaar organiseren het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel de tentoonstelling Léon Stynen, architect over het oeuvre van deze Belgische architect. Stynen was niet enkel de architect van het gebouw aan de Singel, maar ook van bv. het casino in Oostende en – samen met Henry van de Velde en Victor Bourgeois – de ontwerper van het Belgisch paviljoen voor de wereldtentoonstelling in New York (1939).

We starten met een dynamisch belevingsparcours in de stad en nemen het fototoestel mee om gerichter de Stynen-sporen vast te leggen. Hun frisse blik op zijn architectuur delen we met iedereen vanaf de opening van de tentoonstelling. Vanaf 11 oktober kan je samen met hen de wereld en geest van Léon Stynen ontdekken.

Leerlingen, leerkrachten, De Veerman en Eagles of Architecture zullen zich vervolgens op school verder verdiepen in het werk van Stynen, elk vanuit hun eigen specialisatie (techniek-creatie). Met fotografieopdrachten, ontwerpsessies en technische tekeningen worden de leerlingen uitgedaagd om de visie van de architect te herinterpreteren. De resultaten van dit proces zullen in januari voor een breed publiek in deSingel worden gepresenteerd.

 

Stynen op schaal wordt gerealiseerd met de steun van Stad Antwerpen en Canon Cultuurcel

(c) foto: Eagles of Architecture

 


Nieuws


05.10.2018
Stynen door de lens van jongeren

Stynen door de lens van jongeren

Tijdens het Stynen-bad op 1 oktober kregen de leerlingen van de derde graad van Pius X (Architecturale Vormgeving) en Don Bosco Hoboken (Houtbewerking) een introductie op het werk van Stynen door het Vlaams Architectuurinstituut, gevolgd door een inleiding op architectuurfotografie door Monica Monté (via de Veerman). Daarna volgde een parcours doorheen de stad waarbij ze in gemengde groepjes de architectuur van Stynen fotografeerden.

Bekijk de resultaten van dit dynamisch belevingsparcours in de stad waarmee de leerlingen de Stynen-sporen hebben vastgelegd. Ze zijn te bezichtigen in de wandelgangen, aan de vestiaire, tijdens de Léon Stynen-tentoonstelling in deSingel tot 20 januari 2019. De opening is op 11 oktober. Welkom!

 Inspiratie

Maak kennis met Léon Stynen, de architect die Antwerpen mee vorm gaf

youtube


 

 Bekijk ook