Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Artistiek Medewerkers
Pipo Tafel (dans, video)
Katelijn Van Kerckhoven (muziek)

Partners
deSingel
Dansstudio Arlekino

10 x improviseren op Bach


Van 16 tot 20 januari is de dansvoorstelling Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten te gast in deSingel. In deze dansvoorstelling komen twee grootheden uit de dans en de kamermuziek samen: choreografe Anna Teresa De Keersmaeker en cellist Jean-Guihen Queyras.

In het kader van de langetermijnsamenwerking met deSingel rond participatie bracht De Veerman 10 jongeren samen om te improviseren op deze cellosuites. Jongeren die dansen bij Arlekino en MA’GO en die – verrassend genoeg – sporadisch zelfstandig naar dansvoorstellingen gaan kijken.


Wij vroegen aan de jongeren om zelf kennis te maken met deze muziek en hiermee aan het werk te gaan. “Improviseer één minuut op een zelfgekozen fragment” luidde de opdracht. Sommigen dansten op live gespeelde muziek (uitvoering: Katelijn Van Kerckhoven), anderen werkten met een opname naar voorkeur. Ze werden in dit proces begeleid door Tijl Bossuyt.

De dansimprovisaties werden opgenomen door Pipo Tafel en zullen te zien zijn voor en na de voorstelling in de wandelgangen van deSingel. En later via onze website en Facebook.

Video still image © Pipo Tafel


 

 Bekijk ook