Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek Medewerkers
Wederik De Backer (audio)

Partners
deSingel
LOD muziektheater
Sint-Jozefinstituut Borsbeek
Zorgbedrijf Antwerpen

Gesproken landschappen


Hoe kijkt een mens eigenlijk naar de wereld?

Welk referentiepunt neemt hij?

En  zijn  er raakvlakken die de leeftijd overstijgen?


Het uitgangspunt van dit project is het eerste landschap dat je als kind op je netvlies hebt gebrand en de referentie vormt voor alle verdere landschappen die je in je leven zal zien.

In dit participatieproject gaan 14 leerlingen personenzorg van het Sint-Jozefinstituut in Borsbeek in groepjes van drie enkele ouderlingen interviewen over ‘hun landschap’ uit hun kindertijd.

Is dit eerste landschap herkenbaar voor de jongeren? Waarin vinden ze raakvlakken?

Van de verhalen maken ze samen vier documentaire-podcasts, waarin hun reflecties worden gemonteerd met de verhalen van de ouderen.

Bekijk hier enkele foto's van het project.

Gesproken landschappen is een intergenerationeel participatieproject in samenwerking met deSingel. Het project werkt op hetzelfde thema als de muziektheatervoorstelling concert called landscape met Josse De Pauw en LOD muziektheater.

 


 

 Bekijk ook

Mayakovski en wij

Mayakovski en wij

Mayakovski is een van de belangrijkste Russische dichters van begin 20ste eeuw. Hij was revolutionair, zowel in de literatuur, in zijn ideeën over de maatschappij als in de liefde.

Naar aanleiding van de voorstelling 'Majakovski/Oktober' van theatergezelschap De Warme Winkel, richten De Veerman en deSingel een tijdelijke Maykovski-club op. Want ook vandaag is er een roep om verandering!

Zomeracademie

Zomeracademie

De Zomeracademie is een artistieke werkplaats voor iedereen die een week intensief wil onderzoeken, experimenteren en creëren in een bepaalde kunstdiscipline.

De Ketting

De Ketting

Sámen naar een voorstelling gaan die je anders niet zou zien, sámen nieuwe ervaringen opdoen en van gedachten wisselen. Dat is De Ketting.