Credits


Coördinatie
Annemie Geerts
Griet Pauwels

Artistiek Medewerkers
Marjolein Elsink (dans)
Peter Aers (drama)

Hereduc


'Een andere kijk op erfgoededucatie' is een jaarlijks seminarie van Hereduc, internationaal netwerk erfgoededucatie van het gemeenschapsonderwijs (Go!). De cursus wil leerkrachten en medewerkers van musea en erfgoedinstellingen nieuwe methodes aanbieden om rond erfgoed te werken. De Veerman ontwikkelde gedurende 5 jaar de inhoud hiervoor.


De cursus is een introductie in ervaringsgericht gericht leren over erfgoed, met een focus op de kunsten. Kunstzinnige methodes worden gebruikt om verschillende soorten erfgoed te exploreren en onderzoeken. Dit onderzoek leidt ook tot een artistiek resultaat.


Resultaten

Workshop romanesque church Aulnay

vimeo

Workshop on culinary heritage

vimeoBekijk ook

Zonder Ondertitels

Zonder Ondertitels

Op vraag van de erfgoedcellen van West-Vlaanderen en samen met de provincie West-Vlaanderen ontwikkelde De Veerman een traject waarbij twaalf jongeren (15-19 jaar) via film, muziek, theater, dans ... op zoek gingen naar en uitdrukking gaven aan hun West-Vlaamse identiteit.

Re-Mastered

Re-Mastered

Samen met het KMSKA zette De Veerman een drieluik op met als doel musea en jongeren met elkaar in contact te brengen rond visuele geletterdheid en participatie van jongeren in musea. Het drieluik omvatte een projectweek met jongeren, een jongerenforum en een tweetalige denkdag voor alle Belgische musea.

Tranen over Mortsel

Tranen over Mortsel

Samen met de stad Mortsel dokterde De Veerman een programma uit voor jongeren om hen te herinneren aan het vreselijke bombardement op 5 april 1943. Het driejarig project omvatte een boek, een documentaire, een ontwerp voor een monument en een muziekstuk, allemaal door jongeren gecreëerd, zowel binnen schoolverband als in hun vrije tijd.