Credits


Sanderijn Helsen: theaterworkflow


Sanderijn is een zeer goede bekende van De Veerman, sterker nog: wij hebben al jarenlang een goede band. Deze actrice heeft al veel van onze projecten ondersteund met haar toneelervaring.

Sinds 2014 huurt zij bij ons het kleinste kamertje: de Narrentoren, met uitzicht op de tuin.

Daar heeft zij haar bureau, waar ze de workflow vindt die thuis, als moeder van twee opgroeiende kinderen, niet altijd voorhanden is.

Daar bereidt ze de ateliers voor van Jong Wild, schrijft ze haar subsidiedossiers, werkt ze aan een boek en repeteert haar teksten.

Jong wild is een theaterwerkplaats die ze in 2016 heeft opgericht met Lotte Pinoy. Het biedt jong volk (tussen 6 en 15 jaar) de kans om van de theaterwereld te proeven: niet enkel als acteur, maar ook als maker en bedenker. En daar was duidelijk honger naar, want 73 jongeren schreven zich in. Lees er hier meer over. 

Het boek gaat over werken met kinderen en jongeren in theater.

En de repetities, deze zomer speelt ze in Stella, ster van de zee, een coproductie van FroeFroe en De Roovers.

“Ik ben hier graag. Hier kan ik echt doorwerken. Het is ook een leuk huis met een heel eigen sfeer. Door het feit dat hier ook andere creatieve mensen werken, voel je zo’n bijzondere ‘vibe’ in huis zweven. We komen elkaar al eens tegen op de gang of aan de koffiemachine en dan ontstaan er vaak leuke en interessante babbels. En ik vind het ook fijn dat de link met de Veerman hierdoor bijzonder kort is geworden.”
Bekijk ook