Credits


Adriaan de Roover


Adriaan de Roover is muziekcomponist en kwam een jaar geleden in Atelier 4711 aangewaaid.
Adriaan maakt vooral elektronische muziek onder de noemer Oaktree waarmee hij enkele cd’s uitbracht. In het verleden trad hij op in een bezetting met harp, piano, drums, zang, viool ... Via Hester Bolle (de violiste) kwam Adriaan terecht bij De Veerman.  

Naast zijn eigen projecten werkt Adriaan in opdracht aan muziek voor kunstinstallaties, film, mediavoorstellingen … bekijk en beluister het op oaktreemusic.net.

In 2017 deelde hij een atelier met drie andere muzikanten, en nu is het tijd voor een volgende stap. Vanaf 1 mei 2018 huurt hij een ruimte voor zichzelf, waar hij altijd terechtkan en die hij akoestisch kan inrichten.

“Atelier 4711 is een superplek. Je ontmoet voortdurend mensen die met allerlei interessante zaken bezig zijn. Het is heel boeiend om te zien wat er allemaal aan het gebeuren is. Ik zie mijzelf zeker nog samenwerken met andere disciplines hier in het huis. Die kruisbestuiving maakt van deze omgeving echt iets unieks.”
Bekijk ook

Sofie Palmers

Sofie Palmers

Sofie Palmers is freelance actrice en theatermaker, voornamelijk in collectief verband, en speelt zowel kinder- als volwassenvoorstellingen. Momenteel werkt ze aan haar podcast Moscow Mania, een uitloper van de theaterproductie ‘Den beer heeft mij gezien’. Deze coproductie – waarin ze samen speelt met Sien Eggers en Jessa Wildemeersch - van het Arsenaal en Lazarus, wordt volgend jaar hernomen.

Composities in Rood en Blauw

Composities in Rood en Blauw

Een middeleeuws schilderij van Madonna, polyfone én hedendaagse muziek: daarmee wilden we jongeren in contact brengen in dit project. De Veerman en AMUZ nodigden daarvoor een groep leerlingen uit van Pius X (KSO) en Atheneum Hoboken (TSO) om zich te verdiepen in het werk van Jean Fouquet en Guillaume Du Fay. 

Zij maakten kennis met het iconische schilderij Madonna omringd door serafijnen en cherubijnen van Fouquet en polyfone muziek uit de late middeleeuwen. De input van deze Bourgondische kunstenaars verwerkten ze, met artistieke begeleiding en coaching, in enkele dagen tijd en op een heel persoonlijke wijze tot klank-, geluid- en muziekcomposities waarvoor ze zelf geluiden opnamen en monteerden.