Credits


Katrien Oosterlinck


Katrien kwam in 2013 bij De Veerman binnengewaaid als artist-in-residence. Oorspronkelijk voor drie maanden, maar ze is een heel jaar gebleven.

Katrien studeerde Danstheater in Tilburg en Open Atelier (Sint-Lucas) in Antwerpen. Zelf noemt ze zich ‘maker’. Ze creëert zones waar mensen elkaar non- verbaal kunnen ontmoeten via de taal van het lichaam. De beeldende setting, de manier waarop ze de omgeving ontwerpt, ondersteunt de ontmoeting.

In 2016 zocht ze een atelier “om te onderstrepen dat ik mijn werk in de wereld wou zetten. Lang moest ik niet zoeken: bij De Veerman voel ik mij thuis als artiest en als mens. En de liefde was wederzijds.”
Sinds september 2016 heeft Katrien haar werkplek boven, op nummer 25. Naast onze vergader/eetruimte. Gescheiden door een dubbele deur met ramen, zodat we elkaar zien. Nieuwsgierig naar hoe Katrien haar atelier er dan uitziet? Bekijk dan zeker deze sfeerbeelden!

“Ik ervaar hier een sterke connectie vanuit kunst en participatie waardoor je niet op een eilandje zit te werken. Dingen hebben tijd nodig om te groeien en ik vind het tof dat die tijd er is, bij De Veerman.

Ik ben heel blij met mijn fysieke plek hier, vooral omdat het heel familiaal aanvoelt en artistiek interessant is om te kunnen uitwisselen. Je kan overleggen met mensen, sporadisch samenwerken, praktische dingen uitwisselen. Zo heb ik met Arlette samengewerkt voor ene project bij kunst in zicht.

Deze fijne omgeving om mijn dagelijkse praktijk te ondersteunen is gewoon super.”

Meer weten over Katrien?
Bekijk ook

Zomeracademie

Zomeracademie

De Zomeracademie is een artistieke werkweek voor iedereen die intensief wil onderzoeken, experimenteren en creëren.

Al twintig jaar slaan De Veerman en Destelheide de handen in elkaar om een 100-tal creatieve makers een kader te bieden waarbinnen zij zich kunnen onderdompelen in een kunstdiscipline.

Voor iedereen vanaf 18 jaar met creatieve energie. En zeker: voor diegene die niet bij het artistiek-creatieve handje wil gehouden worden, maar uitdagingen zoekt om bij te tanken.

Anita Evenepoel

Anita Evenepoel

Anita Evenepoel is een selfmade-ontwerpster die niet met klassieke stoffen werkt, maar zichzelf en vooral de anderen uitdaagt om te experimenteren met nieuwe, niet voor de hand liggende materialen.

Het is door haar dat De Veerman hier ten volle een plek voor kunstenaars heeft kunnen uitbouwen.

Bob Takes

Bob Takes

Bob Takes is een beeldend kunstenaar die met staal werkt. Hij waagt zich ook graag aan het regisseren van theaterstukken, tentoonstellings- theater- en motiondesign en nieuwe uitdagingen.