Credits


Barbara Serulus


Barbara Serulus is journaliste voor De Standaard Magazine en Weekend Knack, waar ze vooral artikels schrijft over eten. Ze is ook nog chefkok in Table Dance in Antwerpen en als ze dan nog haar ei niet kwijt kan, is er het culinaire projectbureau alledagenhonger. Samen met Johanna Goyvaerts en Mayken Craenen vind je op alle dagen honger boeken, kookevents en workshops waarbinnen de dames zich buigen over diverse voedselvraagstukken om zo het brede publiek te laten nadenken over het voedsel op hun bord.

“Omdat ik heel veel uiteenlopende zaken doe, had ik een vast punt nodig waar ik enkele dagen per week naartoe kon. De Veerman hanteert geen commerciële tarieven waardoor een eigen werkplek haalbaar is.”
Die vond Barbara een half jaar geleden in Atelier 4711, waar ze samen met twee grafici en twee schrijvers een ruimte betrekt.

“Eerst was het puur uit praktische overwegingen, maar het is leuk om met mensen samen te zitten die veel verschillende dingen doen. Vroeger had ik een ander bureau, maar daar zat ik vaak alleen en dan vereenzaam ik een beetje. Nu zijn we er vaak allemaal en dat geeft mij ondersteuning. Er zijn heel wat uitwisselingsmogelijkheden binnen 4711. Dat collegiale binnen het zelfstandigenstatuut zou ik niet meer willen missen. ”

foto: Senne Van Der Ven

Link: alledagenhongerBekijk ook