Credits


Anne Van de Star


Anne van de Star is vijf jaar geleden afgestudeerd als master in mixed media en is daarna in de elektronische muziek beland. Ze ontwerpt onder meer soundstructuren en soundscapes voor allerlei voorstellingen en is momenteel actief op drie vlakken.

Voor haar persoonlijk werk – elektronische livesets – vertrekt ze vanuit fieldrecording en machines en verzamelt geluiden die bij de toeschouwer ervaringen kunnen oproepen die hij zelf kan invullen.
Samen met violiste Hester Bolle heeft ze de elektronische en akoestische band MONOMONO opgericht. MONOMONO verweeft op een ongedwongen manier elektronische sounddesign, akoestische instrumentatie en intuïtie.
En verder maakt Anne ook deel uit van het Collectief Publiek Geluid, een project van Musica met de steun van C-Takt. Het collectief telt 13 jonge kunstenaars die onderzoeken hoe geluid klinkt in een publieke ruimte en van daaruit een repertoire willen ontwikkelen van uitvoerbare werken voor de publieke ruimte.

Anne woont sinds afgelopen zomer in ‘de 4711’.
“Ik heb deze plek leren kennen via Hester omdat we hier altijd repeteerden. Vroeger werkte ik thuis, maar dat begon toch een beetje te klein te worden. En ik voelde een groeiende behoefte om privé en werk gescheiden te houden. Hier ervaar ik een enorme vrijheid. We zitten achteraan het gebouw en bezorgen niet veel overlast. En we hebben zeeën van tijd om te onderzoeken en dingen te maken. Ik deel een ruimte met Hester en Thomas en het is fijn werken op die manier. Ook het contact met de andere bewoners in het huis zorgt voor een zekere dynamiek.”

www.annevdstar.info

www.mono-mono.be

www.collectiefpubliekgeluid.be
Bekijk ook