Credits


Carolina Maciel de França


Carolina werkte bij ARSENAAL/LAZARUS (o.a. als inhoudelijk en artistiek medewerker), schreef voor Etcetera en besloot enkele jaren geleden de stap te zetten als freelancer. Om beslagen op het ijs te komen, volgde ze de LinC Lage Landen-opleiding postgraduaat cultureel leiderschap.

In 2018 won ze voor haar theaterwerk de jongemakersprijs van het Nieuwstedelijk en richtte een collectief op met drie vrouwen. Ze dienden in 2019 een scenario in bij TAZ (Theater aan Zee) en wonnen een van de Cross Over Pitch-prijzen, zijnde: een schrijversresidentie van een maand + coaching.

“Nu ik volledig freelancer ben, was de tijd van schrijven aan de keukentafel voorbij. Ik zocht een plek waar ik én alleen kon zijn én waar de omgeving mij kon inspireren. Op TAZ wezen ze mij de weg naar De Veerman.”

Carolina zit in het ‘schrijverskot’ en gaat zich daar focussen op haar persoonlijke projecten. En toeval of niet, maar wie zit er naast haar in het schrijverskot? Sanne, de persoon die hen ook zal coachen voor het scenarioproject.

“Ik huur het hier nog maar pas, maar ik denk echt dat dit de juiste plek is voor mij. Ik kan alleen werken en toch zijn er mensen om me heen waarmee ik dingen kan aftoetsen of gewoon mee babbelen, als mens. En die hele Veerman-site vind ik sowieso een heel aangename omgeving waar je in contact komt met gelijkgezinden. En wie weet vind ik ook een match met de verschillende projecten die hier aan de gang zijn.”

foto © Karolina Maruszak
Bekijk ook