Credits


Dimitri Bontenakel


Dimitri is een romanschrijver. Niet dat hij er volledig kan van leven, maar toch: zijn vijfde roman komt uit in maart en heet ‘De Berenrug’.
Hij debuteerde in 2004 en schrijft naast boeken ook nog toneelstukken (samen met Annemie Verbeke, bijvoorbeeld) en is lid van Pen Vlaanderen.
Daarnaast is hij sinds anderhalf jaar halftijds stafmedewerker van de Scenaristengilde, de belangenvereniging voor – jawel – scenarioschrijvers.

“Die halftijdse opdracht is grotendeels thuiswerk en dan ben ik alleen. En omdat schrijven ook al een ‘alleen’-job is, wou ik een werkplek met mensen rondom mij heen. Ik wou wat meer volk tegenkomen. En niet in een koffiebar, want dat heb ik ondertussen ook wel wat gehad. 
Via via hoorde ik van De Veerman en Atelier 4711 en toen er een plaats vrijkwam in het ‘schrijverskot’ heb ik mij onmiddellijk kandidaat gesteld.”

Dimitri is hier nog maar net, sinds begin november, dus veel contacten heeft hij nog niet kunnen leggen. “Ik moet dringend eens naar de werkuren van mijn medeschrijvers vragen, want tot nu toe heb ik steeds op mijn eentje gewerkt in het schrijverskot.” (lacht)
Bekijk ook