Credits


Rudy Thewis


Rudy is een beetje een buitenbeentje in ons huis – tenminste wat zijn leeftijd betreft. Hij heeft al een lange beroepscarrière achter de rug en is momenteel werkzoekend. 
Wie een beetje thuis is in de wereld van de LGBQ -literatuur en alles wat ermee samenhangt, zal Rudy wellicht wel gezien hebben in de boekhandel ’t Verschil op de Minderbroedersrui, die hij samen met Johanna Pas tot eind 2015 runde. Daarna verhuisden ze naar de Draakplaats, met hetzelfde concept onder de naam Kartonnen Dozen. Maar ook Kartonnen Dozen zal waarschijnlijk dit jaar definitief de doos moeten sluiten. Tenminste: de winkel, want de uitgeverij zal waarschijnlijk blijven bestaan.

In zijn vrije tijd schildert en boetseert Rudy. Maar hij worstelt ook met ruimtegebrek. Net zoals een vriend van hem, Jan Wouters. Dus besloten ze om samen een atelier te delen.
Rudy kende De Veerman van de workshops bij Gezeever. “Het was een stuk Antwerpen dat ik helemaal niet kende en ik vind het hier een heel aangename plek. En toen ik merkte dat hier een atelier te huur stond, heb ik geen moment geaarzeld.”
 
Bekijk ook