Credits


Nico Boon


Nico Boon is toneelschrijver, theatermaker en deeltijds docent aan Luca Drama (Campus Lemmens Leuven). Hij maakt voorstellingen over de denkkronkels van en interacties tussen mensen. Zijn werk is een weerbarstige zoektocht naar het onzegbare, naar de stilte, naar een essentie, naar relevante verhalen. Zijn meest recente stuk Komt Op, Gaat Af is een van de vier genomineerden voor de Toneelschrijfprijs 2019. Deze monoloog wordt op 29 oktober hernomen  in CC Berchem en dus is Nico momenteel druk zijn tekst aan het inoefenen.

Nico kwam hier in 2015 samen met Vincent Company (die zorgt voor de verspreiding van zijn theaterstukken) een bureau huren. Vincent Company groeide, huurde een grotere ruimte en Nico huurde mee.

“Het is fijn dat er hier veel mensen zijn en dat ze uit verschillende sectoren komen. Mentaal is het voor mij ook veel beter dat ik ergens anders werk dan waar ik slaap, eet en mij ontspan. Vroeger schreef ik op café, maar dat lukt niet meer zo goed. Het lijkt wle of iedereen nu op café werkt.”

Klein Verzet, dat ook een bureau heeft in 4711, regelt de zakelijke belangen van Nico. En dan is er nog de leesclub van theaterstukken die hier ontsproten is. “Wekelijks komen we samen om luidop theaterteksten aan elkaar voor te lezen. Dat is veel interessanter dn ze in stilte te lezen. Sanderijn Helsen en Marieke Dilles, die hier ook werken, zijn vaak van de partij.”
Bekijk ook

Vincent Company

Vincent Company

Vincent Van den Bossche is de bezieler van Vincent Company, een alternatief spreidingsbureau voor artiesten. Het bedrijf heeft één groot gezelschap (fABULEUS) en 17 individuele kunstenaars ‘in de portefeuille’ zoals dat heet, waarvoor tournees worden verzorgd met de focus op het verbinden van de juiste partners en speelplekken met het werk van de artiesten. En waarbij ‘verbinden’ staat voor ‘een juiste artistieke afstemming’.

De Kolonie MT

De Kolonie MT

DE KOLONIE MT maakt muziektheater voor kleuters en voor volwassenen. Artistiek leider Bo Spaenc verzamelde door de jaren heen een pool van acteurs, schrijvers en muzikanten uit verschillende achtergronden en disciplines die rond het gezelschap cirkelen en dikwijls terugkomen in de producties.

Kristof Van Gestel

Kristof Van Gestel

Voor Kristof Van Gestel is het maken van kunst een methode om de wereld en de verschillende relaties die we er als individu mee aangaan te verkennen en te ‘bewonen’. Dit geldt zowel voor de kunstenaar zelf als voor de toeschouwer. Vanuit die optiek beschrijft hij in zijn doctoraatsonderzoek (2007-2013) zijn kunstpraktijk als een ervarings- en reflectiemodel dat kan helpen bij het vorm- en betekenisgeven van het leven zelf.
Kristof is in zijn residentie bij De Veerman in de eerste plaats op zoek naar een inhoudelijke verdieping van zijn praktijk..