Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Partners
Vormen
Kazerne Dossin
ROJM

De Jeugd van Samen-Woordig


De Jeugd van Samen-woordig is een dialoogproject tussen joodse en moslimjongeren. Het project wil het wederzijds begrip tusen hen verhogen door dankzij kunst een dialoog op gang te brengen
Tijdens de bijeenkomsten met deze jongeren experimenteren we met nieuwe methodieken die kunst verweven met dialoog: een ontmoeting tussen jongeren om te luisteren, te leren, en een verandering door te maken.


Nieuws


04.10.2015
Eerste bijeenkomst De Jeugd van Samen-Woordig

Eerste bijeenkomst De Jeugd van Samen-Woordig

De Jeugd van Samen-Woordig is een dialoogproject tussen joodse en moslimjongeren, met de kunsten als drijfveer. Tijdens de eerste bijeenkomst maakten de jongeren kennis met elkaar aan de hand van zelfprotretten en mappings, die daarna versmolten tot 1 groepsportret.

Bekijk ook

Berchem superdivers?

Berchem superdivers?

"Wat vinden jongeren eigenlijk van de diversiteit in hun buurt?", vroeg Cultuurcentrum Berchem zich af.
De Veerman schakelde fotografe Monica Monté en theatermaakster Nyira Hens in om met een groep 16 tot 18-jarigen van de Sint-Willebrordschool uit de buurt op die vraag te antwoorden.

ARTLAB

ARTLAB

ARTLAB is een project waarin jongeren tussen 16 en 30 (in groep of individueel) gecoact worden om een artistiek project te verwezenlijken.
Om hen daarin te helpen worden hen 3 dingen aangereikt :
het geloof dat jongeren zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen en zelforganiserend kunnen zijn
een creativiteitsschijf en een stappenplan voor artistieke projecten
facilitering in de vorm van accomodatie en mensen/netwerk

Bij-buurten

Bij-buurten

Samen met het Middelheimmuseum werkte De Veerman gedurende drie jaar aan de dialoog met de aanpalende volksbuurt het Kiel. 
Dit mondde uit in drie deelprojecten: SPIA in het Middelheim (jongeren uit het technisch en beroepsonderwijs maakten eigen kunstwerken), Buurtwandelingen op het Kiel (aandacht voor kunst in de buurt) en Nesten op het Kiel (een kunstwerk, gemaakt en gesmaakt door de buurtbewoners).