Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek medewerkers
Pierre-Philippe Hoffman (media)
Bea Borgers (fotografie)

Partners
Kunstenfestivaldesarts
BILL
Karoo.me
Radio Panik

Young Art Reporters


#YAR is een open uitnodiging voor jongeren om het kunstenfestivaldesarts te beschouwen als hun speelterrein. Ze leren het festival van binnenuit kennen en reageren erop via het medium van hùn keuze.

#YAR est une invitation ouverte à un groupe de jeunes de voir le festival comme leur terrain de jeu. L’idée est de réagir au programme à travers le médium de leur choix.

NL

Young Art Reporters is een tweetalig traject voor jongeren binnen het Kunstenfestivaldesarts. #YAR's gaan voorstellingen kijken, leren het festival van binnenuit kennen en reageren hierop in het medium van hun keuze. Young Art Reporters worden ondersteund door 2 coaches en kunnen workshops volgen van verschillende media- en communicatie professionals. Tijdens het festival krijgen ze - als ze dat willen - feedback van coaches en workshopbegeleiders over wat ze (willen) maken. Kortom het is een kans om je onder te dompelen in het hart van het festival en er op te reageren, waarbij je coaching van professionals krijgt!

Je kunt hun resultaten volgen op facebook, instagram en via hun blog: youngartreporters.blogspot.be 

De Young Art Reporters editie van Kunstenfestivaldesarts 2018 zit erop. Momenteel nemen we even rust en vanaf september bereiden we op de achtergrond alvast de volgende editie voor.  De open oproep voor de volgende generatie Young Art Reporters verschijnt in februari 2019. De workshops zullen doorgaan in april en het festival zelf gaat door van 10 mei tot 1 juni 2019.

Heb je voordien toch al vragen? Neem dan gerust even contact met ons op!.

FR

C’est un trajet bilingue pour des jeunes, au sein du Kunstenfestivaldesarts. Les #YARs verrons des spectacles, apprendrons à connaître le festival de l’intérieur et a réagir, à travers le médium de leur choix. Ils serons encadrés par 2 accompagnateurs, et suivrons des ateliers menés par des professionnels des médias et de la communication. Pendant le festival, ils se retrouve les samedis après-midi au centre du festival, pour discuter de leuus réactions – qui sont ensuite publiées sur le blog des #YAR et partagés sur les réseaux sociaux. En gros, c’est l’occasion de plonger dans le cœur du festival, et d’y réagir en profitant du coaching de pros !

Vous pouvez suivre leurs résultats sur facebookinstagram et leur blog : youngartreporters.blogspot.be

L'édition de Young Art Reporters du Kunstenfestivaldesarts 2018 est terminée. En ce moment, nous faisons une pause et à partir du mois de septembre, nous préparons la prochaine édition. L'appel à la prochaine génération de Young Art Reporters sera publié en février 2019. Les ateliers auront lieu en avril et le festival lui-même aura lieu du 10 mai au 1er juin 2019.

Avez-vous déjà des questions ? N'hésitez pas à nous contacter !


 

#YAR 2018

Young Art Reporters Jazie Custers, Kazan Decock, Anaïs Deherder, Shana De Smedt, Gabriel Detheux, Alain Dramé, Freya De Vos, Jérémie de Weck, Lina El Bakkali, Céleste Gomis, Nora Olivares, Jetlira Selmani, Brigitta Skarpalezos,Tessa Torrekens, Julien Van Boeckel, Viktor Vandervelde, Alexandre Van Hoeke, Antje Van Schelvergem, Brent Vanwaeyenberge, Romy Volders, Lucie Yerlès

Coach Daan Simons & Pierre-Philippe Hoffman

Assisté par/ met de hulp van Coline Tasiaux

Media coaches / coaches média Bea Borgers Fotografie,  BILL, KAROO.me & Radio Panik

Met dank aan / Merci à 

Ecole Active (Uccle), Erasmushogeschool Brussel (Journalism), GO! atheneum Anderlecht (Audiovisual education), Ihecs (Institut des Hautes Etudes des Communications sociales), Samarcande, Solidarcité, Beursschouwburg & Kaaitheater

 

Avec le soutien de / Met de steun van

evens foundation


 

#YAR 2017

Young Art Reporters Chiara Franceschetti, Daphné Liégeois, Eleonore Dierckx, Emma Ducheyne, Lisette Ntukabumwe, Margot Vanlaet, Tessa Torrekens, Timmy Kestemont & Viktor Vandervelde 

Coach Daan Simons 

Assisté par/ met de hulp van Judith Dodemont & Annabel Debaenst

Media coaches / coaches média Bea Borgers Fotografie & I/O Gazette  

Met dank aan / Merci à 

Beursschouwburg, BILL, I/O Gazette, Kaaitheater, Koninklijke Bibliotheek van België/Bibliothèque Royale de Belgique, Muntpunt & StampMedia

 

Bekijk de resultaten van deze editie hier /  Voir les resultats de cette edition ici

Link: yar blog

Nieuws


28.06.2018
#YAR 2018 - Resultaten

#YAR 2018 - Resultaten

In 2018 organiseerde De Veerman voor het tweede jaar op rij het tweetalige mixed-media-traject Young Art Reporters. Het is een open uitnodiging aan Brusselse jongeren om het festival te beschouwen als hun speelterrein.

Vanaf april staken 20 jongeren (tussen 16 en 22 jaar oud) regelmatig de koppen bijeen om het te hebben over het festivalprogramma en er op te reageren met verschillende media (video’s, teksten,...).

#YAR wil jongeren begeleiden in het ontdekken van hùn persoonlijke taal om zich het programma van het festival eigen te maken. Met de hulp van twee coaches en verschillende workshops van communicatiespecialisten, formuleerden de YAR’s verschillende reacties op voorstellingen van het Kunstenfestivaldesarts 2018.

Hoe #YAR er dan concreet uit zag kan je zien op de infographic, maar beter nog. Ontdek het enthousiasme en de resultaten van de tweede generatie YAR's op hun blog.


15.01.2018
Young Art Reporters 2017

NL

Young Art Reporters (#YAR) is een uitnodiging aan jongeren om het programma van het Kunstenfestivaldesarts te gebruiken als hun speelterrein en er op te reageren in een medium van hun keuze. 

Dit tweetalig mixed mediaproject wil jongeren inhoudelijk betrekken bij het festival. Hun kijk op het festival, de voorstellingen en ontmoetingen met de makers deelden ze tijdens het festival via sociale media. Deze publicatie bundelt de resultaten en geeft inkijk in het enthousiasme van de eerste generatie Young Art Reporters.

Young Art Reporters is een project van De Veerman en Kunstenfestivaldesarts.

FR

Young Art Reporters (#YAR) est une invitation à des jeunes de s’emparer du programme du Kunstenfestivaldesarts comme leur terrain de jeu et d’y réagir à travers le medium de leur choix.

Ce projet multimédia bilingue vise à engager des jeunes dans le contenu du festival.  Pendant le festival, ils ont partagé leurs points de vue sur le festival, les performances et les rencontres avec les créateurs par le biais des médias sociaux. 
Cette publication rassemble les résultats et donne un aperçu de l’enthousiasme de la première génération de Young Art Reporters.

Young Art Reporters est un projet du De Veerman et le Kunstenfestivaldesarts

 

Lees hier / Lire ici 


Link: Download

15.05.2017
Volg Young Art Reporters op Facebook

9 jonge mensen verdiepen zich in Kunstenfestivaldesarts 2017.

Ze ontmoeten makers, wonen repetities bij, gaan naar voorstellen en delen hun blik..
Volg hun schrijfsels, foto's, audioreportages en video's op Facebook.

 


Link: Facebook pagina YAR


 

 Bekijk ook

BELvue bende

BELvue bende

Achttien jongeren tussen 18 en 25 jaar vormen sinds mei 2014 de BELvue bende. De gemengde groep Nederlands- en Franstaligen wordt door De Veerman opgeleid als (ervarings)deskundigen op vlak van jongeren en musea. Aan het einde van het traject zullen zij een advies formuleren over het nieuwe museumparcours dat BELvue aan het ontwikkelen is en zullen ze activiteiten ontwikkelen voor andere jongeren in het museum.

De Ketting

De Ketting

Sámen naar een voorstelling gaan die je anders niet zou zien, sámen nieuwe ervaringen opdoen en van gedachten wisselen. Dat is De Ketting.

RE:MAKE

RE:MAKE

23 leerlingen van het Atheneum Brussel gingen in oktober een week lang aan de slag rond het jaarthema 'utopie' van het Kaaitheater. Met theatermaakster An Vandevelde en beeldend kunstenares Danja Cauwbergs onderzochten ze het begrip 'utopie' en maakten ze de link naar hun stad.