Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Partners
APAYA
Ultima Vez
Destelheide - Hanenbos
Your Melocoton Band
Coney

Europees samenwerkingsproject rond participatieve kunstpraktijken


Onder de naam ‘Participatory Practices – Bridging Youth Work and the Arts’ loopt er momenteel een Ersamus+-project, met De Veerman als een van de partners.

De vijf partners (twee in België, en telkens een in Denemarken, Frankrijk en het VK) vormen een kwartet, samengesteld uit een kunstenaar, twee jongeren en een jeugdorganisatie of kunstenorganisatie die met jongeren werkt. 

Dit project wil kunstenaars en organisaties stimuleren en inspireren naar een bredere kijk op participatieve kunstpraktijken en hoe zij die van anderen in hun werk kunnen integreren.

Bij het (precorona) indienen van het project was het de bedoeling dat de andere partners op bezoek kwamen naar De Veerman om hier vier dagen te werken en elkaar uit te dagen. Dat is nu vervangen door Zoom-sessies, waarin de partners elkaar gaan uitdagen, inspireren en participatieve kunstpraktijken uitwisselen.

Op 4 en 5 maart staat er een internationaal seminarie op het programma in Destelheide, waar naast deze vijf kwartetten, ook nog 50 externe deelnemers worden uitgenodigd. Tijdens deze tweedaagse is het de bedoeling om twee dagen te reflecteren over participatiemethodieken in een internationale en crossdisciplinaire context.

In de maand mei of juni hopen we de Zoom-sessies van begin december live te kunnen uitvoeren.


Nieuws


22.11.2020
Europees samenwerkingsproject

Europees samenwerkingsproject

De Veerman is een van de vijf partners in het Europese project ‘Participatory practices: bridging Youth Works and the Arts’. Samen met artiest Katrien Oosterlinck en twee jongeren werken we rond kunstparticipatie, inspireren we de andere partners en zij ons. De bedoeling is om via deze uitwisseling van elkaars praktijk en methodes de focus van professionelen op participatieve kunst te verbreden. Normaliter kwamen de partners begin december op bezoek bij De Veerman om elkaar te inspireren, maar dit wordt nu vervangen door online-Zoom-inspiratiesessies. Hopelijk kunnen we die volgend jaar live uitvoeren.

Bekijk ook