Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek medewerkers
Marie Van Praag (beeld)
Katrien Oosterlinck (beweging / beeld)

Partners
Cultuurnet

Workshops De Schatten van Vlieg


De Schatten van Vlieg wil kinderen en gezinnen tijdens de zomervakantie aansporen kennis te maken met de lokale culturele spelers in hun buurt. Dat gebeurt door een schattenzoektocht, die komende zomer als thema 'architectuur' heeft.
De Veerman ontwikkelt een aantal workshops die cultuurhuizen en Uitgemeenten kunnen programmeren of zelf begeleiden. Daarnaast ontwikkelen we het cadeautje dat kinderen krijgen als ze een schatkist gevonden hebben.

Doe jij als culturele partners of Uitgemeente mee aan de Schatten van Vlieg deze zomer?
Programmeer onderstaande workshops en laat kinderen helemaal opgaan in architectuur!

 
Bekijk ook

Koterie Flamand

Koterie Flamand

Het Vlaamsche landschap is ermee bezaaid : koterie.
De Veerman inventariseert het fenomeen, samen met architecten, beeldend kunstenaars, fotografen, videasten, journalisten, antropologen, sociologen, schrijvers ... met een fascinatie voor koterie flamand.
Al dat verzamelde materiaal zal in een volgende fase als input dienen voor een educatief project voor jongeren uit technisch en beroepsonderwijs rond deze specifieke vorm van architectuur en zijn betekenis.

Help, er zitten kids in de concertzaal!

Help, er zitten kids in de concertzaal!

Actieve workshops voor kinderen (6 - 12 jaar) waarbij ze in AMUZ op verkenning gaan naar muziekinstrumenten, bezettingen, componisten ... met als kers op de taart het bijwonen van een repetitie van de artists-in-residence, een stukje concert of een ontmoeting met een van de muzikanten.

Voorstudie educatief aanbod Kasteel van Horst

Voorstudie educatief aanbod Kasteel van Horst

Het Kasteel van Horst vernieuwt zijn educatief aanbod voor scholen en families.
Om uit te zoeken wat de verschillende types bezoekers boeiend vinden tijdens hun kasteelbezoek, riepen ze de hulp van De Veerman in. Ook het nagaan van wat het personeel (gidsen, balie, onderhoud, vrijwilligers) fascineert aan het kasteel, wat hun kwaliteiten zijn en hoe zij het vernieuwd kasteelbezoek zien, wordt meegenomen in het voortraject.