Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Artistiek medewerkers
Bram Van Camp (muziek)
Mathias Coppens (muziek)
Axelle Kennes (muziek)
Benjamin Haemhouts (muziek)
Wim Henderickx (muziek, componist)

Partners
AMUZ
HERMESensemble

THE TIMES


“Hoe klinkt de toekomst?”
Dat is de centrale vraag waarmee het allemaal begon en de drijfveer voor dit Forum voor jonge componisten. 

Elk jaar bundelen HERMESensemble, De Veerman en AMUZ hun krachten voor dit wonderlijke traject waarvoor we jong talent (12 - 20 jaar) uitnodigen om nieuwe muziek te componeren. Als nieuwe generatie componisten hebben zij nood aan experiment en samenwerking met professionele musici om hun persoonlijke stijl en vakmanschap verder te kunnen ontwikkelen.

THE TIMES, als Forum, wil net dat bieden. In dit traject krijgt een nieuwe generatie componisten de mogelijkheid om hun composities te laten uitvoeren door professionele muzikanten en kunnen zo experimenteren met klanken.

De deelnemers worden in dit traject ook gecoached door professionele componisten. Het eindresultaat is een liveconcert dat doorgaat in de concertzaal van AMUZ. Van dit concert wordt een professionele opname gemaakt. Opnames van vorige edities kan je hier beluisteren en bekijken.

THE TIMES is geen wedstrijd maar een forum voor jonge componisten waar elke deelnemer de kans krijgt om bij te leren en te evolueren. Deelnemers die niet geselecteerd werden, worden gestimuleerd om de repetities bij te wonen en krijgen feedback. Dit leidde in het verleden dikwijls tot nieuwe ervaringen, waardoor de deelnemers in een volgende editie wel geselecteerd werden. De repetities worden bovendien opengesteld voor alle geïnteresseerden die jong zijn en componeren.

In 2021 organiseren we de 13de editie van dit project. Meer informatie vindt je hier!

THE TIMES is mogelijk gemaakt met de steun van de Stad Antwerpen

Link: THE TIMES-website

Nieuws


26.02.2020
Acht jonge beloftes

Acht jonge beloftes

De jongste is elf, de oudste achttien. Stuk voor stuk talenten die deze twaalfde editie van The Times kleuren. 

Stijn Rombouts, Annalisa Devolder, Chloé Bakeroot, Yngwie Janseghers, Noa Stanciu, Shira Tanner, Bert Lasseel en Bart Delvaux werden de afgelopen maanden geselecteerd en gecoacht.

HERMESensemble zal deze werken live brengen op zondag 8 maart om 15 u in AMUZ.


Link: Reserveer je ticket hier!

04.06.2019
Bekijk en beluister THE TIMES 2019 online!

Bekijk en beluister THE TIMES 2019 online!

10 jonge componisten tussen 12 en 20 jaar.  Van elk van hen werd er in februari 2019 één compositie uitgevoerd, door het HERMESensemble in AMUZ. De  schone klanken van toen zinderen bij ons alvast na. 

U kan ook meegenieten, want de composities van THE TIMES 2019 staan nu ook online!

Bekijk en (her)beluister ze hier.

 Video

Bekijk ook

Der Rosenkavalier

Der Rosenkavalier

15 leerlingen van de Antwerpse school Pius X maakten samen met De Veerman een remake van de stille film Der Rosenkavalier. De orginele film dateert van 1926 en is een filmische adaptatie van de gelijknamige opera van Richard Strauss. De nieuwe film werd net als de oude gedraaid op pelicule, in zwart-wit en zonder geluid.

Stynen op schaal

Stynen op schaal

In het najaar van 2018 organiseerden het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel de tentoonstelling Léon Stynen, architect over het oeuvre van deze Belgische architect. Stynen was niet enkel de architect van het gebouw aan de Singel, maar ook van bv. het casino in Oostende en – samen met Henry van de Velde en Victor Bourgeois – de ontwerper van het Belgisch paviljoen voor de wereldtentoonstelling in New York (1939).

Met Stynen op schaal werkte De Veerman en deSingel een nieuw participatieproject uit met leerlingen uit de derde graad van Pius X (Architecturale Vormgeving) en Don Bosco Hoboken (Houtbewerking). De drijfveer van dit project was deze leerlingen een kans te bieden om het leven en werk van Stynen te laten exploreren en te ervaren.

Rituals Now

Rituals Now

Rituals Now is een hedendaagse dansvoorstelling gemaakt door 17 jongeren. Ze vertrokken vanuit improvisaties op de muziek van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky en vanuit wat 'rituelen' en 'offers' voor hen vandaag betekenen. 
Het resultaat werd een adembenemende voorstelling waarin de intensiteit van de scène spatte.