Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek medewerkers
Marie Van Praag (beeld)
Katrien Oosterlinck (beweging / beeld)

Partners
Cultuurnet

Schatten van Vlieg


Tijdens de zomermaanden gingen honderden kinderen in musea, cultuurcentra, bibliotheken ... op zoek naar de Schat van Vlieg. In de schatkist vonden ze een uitdaging : bouw je eigen droomplek.
Ter inspiratie ontwikkelde De Veerman een bouwplan dat kinderen liet nadenken over functie, materialen, kleur, vorm ...

Zo'n 300 kinderen uploaden een foto van hun maquette op de Vliegsite en een jury koos 5 ontwerpen uit die nu door architectuurstudenten van de Universiteit Antwerpen uitgewerkt worden. De bouwers staan in regelmatig contact met de kinderen om feedback te vragen over hun uitwerking van het bouwplan.
Van 26 februari tot 8 maart 2015 worden de 5 bouwsels tentoon gesteld op Batibouw.
Tot 28 september 2014 zijn 150 maquettes van kinderen te bezichtigen in het Speelgoedmuseum in Mechelen.

De Veerman ontwikkelde voor culturele instellingen en Uitgemeenten ook 2 workshops die tijdens de zomer geprogrammeerd werden doorheen het Vlaamse land.
'Op ware grootte' liet kinderen ruimte ervaren en reflecteren over de architectuur van een culturele instellingen en er een beeldend antwoord op formuleren.
In 'een bijzonder parcours' verkenden kinderen de architectuur van 3 bijzondere gebouwen in een gemeente. Ze onderzochten het grondplan, materialen en texturen, geometrische vormen en lijnen in beeldende en dansante oefeningen. Daarna maakten ze met het verzamelde materiaal een interactieve choreografie.

Link: website Schatten van VliegBekijk ook

Koterie Flamand

Koterie Flamand

Het Vlaamsche landschap is ermee bezaaid : koterie.
De Veerman inventariseert het fenomeen, samen met architecten, beeldend kunstenaars, fotografen, videasten, journalisten, antropologen, sociologen, schrijvers ... met een fascinatie voor koterie flamand.
Al dat verzamelde materiaal zal in een volgende fase als input dienen voor een educatief project voor jongeren uit technisch en beroepsonderwijs rond deze specifieke vorm van architectuur en zijn betekenis.

Bij-buurten

Bij-buurten

Samen met het Middelheimmuseum werkte De Veerman gedurende drie jaar aan de dialoog met de aanpalende volksbuurt het Kiel. 
Dit mondde uit in drie deelprojecten: SPIA in het Middelheim (jongeren uit het technisch en beroepsonderwijs maakten eigen kunstwerken), Buurtwandelingen op het Kiel (aandacht voor kunst in de buurt) en Nesten op het Kiel (een kunstwerk, gemaakt en gesmaakt door de buurtbewoners).

Katrien Oosterlinck

Katrien Oosterlinck

De projecten van Katrien zijn interactieve performances en workshops voor kinderen, volwassenen en kinderen en hun ouders, waarin lichaamservaringen en beeldend werk met elkaar verbonden worden.
Tijdens haar residentie werkt Katrien o.a. aan een boek met instructietekeningen rond massage voor kinderen.