Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek medewerkers
Jo-An Lauwaert (dans)
Lenne Rasschaert (dans)
Paulo Guerreiro (dans, performance)

Partners
deFilharmonie
De Roma

Rituals Now


Rituals Now is een hedendaagse dansvoorstelling gemaakt door 17 jongeren. Ze vertrokken vanuit improvisaties op de muziek van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky en vanuit wat 'rituelen' en 'offers' voor hen vandaag betekenen. 
Het resultaat werd een adembenemende voorstelling waarin de intensiteit van de scène spatte.

Drie maanden lang offerden de jongeren elke weekend- en vakantiedag op om hùn Sacre te maken.
 Ze werden daarin begeleid door choreografen Jo-An Lauwaert en Lenneke Rasschaert en dramaturg Paulo Guerreiro.
 De voorstelling ging in première in maart 2013 tijdens Festival 2140 in de Roma, met live muziek door deFilharmonie o.l.v. Martyn Brabbins. 
In najaar 2013 speelde de voorstelling (zonder orkest) nog in De Warande in Turnhout en op het Cactusfestival in OPEK in Leuven. In voorjaar 2014 danste de jongeren hun Sacre voor de laatste keer in De Studio in Antwerpen. 

De Veerman zette dit traject uit in samenwerking met en op vraag van deFilharmonie (het huidige Antwerp Symphony Orchestra) naar aanleiding van het 100-jarige jubileum van de première van de Le Sacre du Printemps van Stravinsky in Parijs.

Bekijk de trailer, de voorstelling een making of en zoveel meer hier!

  


Video

Bekijk ook

Satie en Cie

Satie en Cie

De Veerman en Jeugd & Muziek werkten in Satie & Cie samen om met 15 jonge performers en 50 jonge muzikanten een voorstelling te maken rond de muziek van Eric Satie.
Paulo Guerreiro ging als kunstenaar vanuit De Veerman samen met de performers op zoek naar een bewegingstaal bij Satie’s muziek en onderzocht mogelijke de kruisbestuivingen tussen muziek en dans.

Gnagflow Trazom

Gnagflow Trazom

Samen met de vier artiesten van De Veerman verdiepten middelbare scholieren zich in het werk Davide Penitente van Mozart. Via workshops muziek, dans en kostuumontwerp gingen ze niet alleen in op de inhoud van het stuk, maar exploreerden ze ook de tijdsperiode waarin Mozart dit muziekstuk schreef.

THE TIMES

THE TIMES

“Hoe klinkt de toekomst?”
Dat is de centrale vraag waarmee het allemaal begon en de drijfveer voor dit Forum voor jonge componisten. 

Elk jaar bundelen HERMESensemble, De Veerman en AMUZ hun krachten voor dit wonderlijke traject waarvoor we jong talent (12 - 20 jaar) uitnodigen om nieuwe muziek te componeren. Als nieuwe generatie componisten hebben zij nood aan experiment en samenwerking met professionele musici om hun persoonlijke stijl en vakmanschap verder te kunnen ontwikkelen.

THE TIMES, als Forum, wil net dat bieden. In dit traject krijgt een nieuwe generatie componisten de mogelijkheid om hun composities te laten uitvoeren door professionele muzikanten en kunnen zo experimenteren met klanken.