Credits


Jonas De Vos


Jonas studeerde voor regisseur/scenarist aan Sint-Lukas Brussel en werkt hier aan zijn filmscenario’s.

Sinds 2015 is hij bewoner van ons Atelier 4711  en deelt zijn ruimte met nog vijf andere mensen, het zogenoemde ‘schrijverskot’.

“Ik zocht destijds een plek om te schrijven, want thuis lukt mij dat niet. Hier wel. Ik heb ook het productieve gevoel dat ik naar mijn werk ga.”

In 2015 diende hij bij het Vlaams Audiovisueel Fonds een idee in voor een langspeelfilm en kreeg een beurs voor een scenario-atelier. Hij heeft hier zes maand aan gewerkt, onder leiding van een professionele coach, Sanne Nuyens (ook bewoner van het ‘schrijverskot’).

Een jaar geleden is hij begonnen aan een kortfilm, vond hiervoor een producer en heeft hiervoor ook een dossier voor ingediend.

Jonas vindt het hier een zeer aangename plek. Gelukkig niet te hip en “met interessante mensen die elk aan hun eigen ding werken. Vanuit totaal verschillende invalshoeken. Dat is heel boeiend.”

Hij apprecieert het ook dat De Veerman regelmatig activiteiten organiseert waardoor ze elkaar beter leren kennen. “Soms gaan we bij één iemand op ‘visite’ die ons dan uitlegt wat hem drijft en waarmee hij bezig is. Dat is altijd heel interessant.”

Link: VimeoBekijk ook

Marieke Dilles

Marieke Dilles

Marieke Dilles is een actrice die voor theater, film en televisie werkt. Tijdens draaidagen en repetities zal je haar bij ons niet aantreffen. Wel om te schrijven aan een scenario voor een film of het bewerken van theaterteksten. Daarnaast doet ze ook communicatiewerk. Zo werkte ze onder andere aan de pers- en communicatiestrategie van de campagne Dagen Zonder Vlees.

 

Nico Boon

Nico Boon

Nico Boon is toneelschrijver, theatermaker en deeltijds docent aan Luca Drama (Campus Lemmens Leuven). Hij maakt voorstellingen over de denkkronkels van en interacties tussen mensen. Zijn werk is een weerbarstige zoektocht naar het onzegbare, naar de stilte, naar een essentie, naar relevante verhalen. Zijn meest recente stuk Komt Op, Gaat Af is een van de vier genomineerden voor de Toneelschrijfprijs 2019. Deze monoloog wordt op 29 oktober hernomen  in CC Berchem en dus is Nico momenteel druk zijn tekst aan het inoefenen.

Vincent Company

Vincent Company

Vincent Van den Bossche is de bezieler van Vincent Company, een alternatief spreidingsbureau voor artiesten. Het bedrijf heeft één groot gezelschap (fABULEUS) en 17 individuele kunstenaars ‘in de portefeuille’ zoals dat heet, waarvoor tournees worden verzorgd met de focus op het verbinden van de juiste partners en speelplekken met het werk van de artiesten. En waarbij ‘verbinden’ staat voor ‘een juiste artistieke afstemming’.