CreditsArtistiek medewerkers
Nyira Hens (drama)
Monica Monté (fotografie)

Partners
Ontmoetingscentrum Nova

Het Kiel superdivers?


Tijdens een projectweek verdiepen 26 leerlingen van Stedelijk Lyceum Expo zich in de diversiteit van hun buurt door vragen te stellen, portretten en stadsfoto’s te maken en persoonlijke verhalen te verzamelen.

Stap voor stap brengen ze de diversiteit van hun groep, de bewoners en hun buurt in beeld in fotografie en woord. Uitgangspunt is dat diversiteit een optelsom van identiteiten is.

De projectweek wordt artistiek begeleid door theatermaakster Nyira Hens en fotografe Monica Monté met gastbegeleider slampoet Seckou Ouologuem. Uitvalsbasis is ontmoetingscentrum Nova.

De resultaten worden een eerste keer gepresenteerd tijdens een feestelijke opening met een expo en performances in ontmoetingscentrum Nova op 3 maart 2016, en vervolgens onder de vorm van affiches aan de ramen van buurtbewoners en handelaars.


Nieuws


24.02.2016
Expo Kiel Divers

Expo Kiel Divers

26 jongeren brachten de diversiteit van de Antwerpse wijk 't Kiel in beeld met fotografie en interviews.
Op de expo in OC Nova van 3 tot 31 maart zie en hoor je het resultaat.

Jong, wild en uit alle windstreken waren ze, de 26 leerlingen van het Stedelijk Lyceum Expo die een week lang Antwerpse wijk ‘t Kiel in beeld brachten. Gewapend met fototoestel en audiorecorders keken ze naar de diversiteit in hun buurt. Het leverde pareltjes van portretten, stadsfoto’s en gesprekken op die een heel genuanceerd beeld geven van de buurt.
Fotografe Monica Monté en theatermaakster Nyira Hens begeleidden de jongeren tijdens het project.
 
De werken worden tentoon gesteld in OC Nova van 3 tot 31 maart 2016. Een aantal beelden zal later ook in veelvoud in vitrines van handelszaken op ‘t Kiel verschijnen.

Tijdens de vernissage op donderdag 3 maart om 19 uur geven de jongeren inkijk in hun proces en vertellen ze aan de hand van anekdotes wat ze gezien hebben en welke persoonlijke verhalen buurtbewoners met hen deelden.

Bekijk ook

Berchem superdivers?

Berchem superdivers?

"Wat vinden jongeren eigenlijk van de diversiteit in hun buurt?", vroeg Cultuurcentrum Berchem zich af.
De Veerman schakelde fotografe Monica Monté en theatermaakster Nyira Hens in om met een groep 16 tot 18-jarigen van de Sint-Willebrordschool uit de buurt op die vraag te antwoorden.

Shoot!

Shoot!

Shoot! is een uniek voortraject met fotografie waarin jongeren 3de graad middelbaar voorbereid worden op het vredesconcert in AMUZ op 12 november 2013. Op het programma staat de voorstelling ‘Iemands lief’ van Bart Moeyaert en il Gardellino.

Prokofiev, enfant terrible

Prokofiev, enfant terrible

15 leerlingen Woordkunst-Drama van Pius X gingen van 16 tot 20 november 2015 in de muziek van de vijfde symfonie van Prokofiev op zoek naar de persoonlijkheid van de componist.
Samen met kunstenaars Griet Herssens (beeld) en Inge Van Den Kroonenberg (klank) gaven ze hun bevindingen en interpretaties vorm in klank- en beeldinstallaties.