Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek medewerkers
An Vandevelde (drama)
Danja Cauwbergs (beeld)

Partners
Kaaitheater

RE:MAKE


23 leerlingen van het Atheneum Brussel gingen in oktober een week lang aan de slag rond het jaarthema 'utopie' van het Kaaitheater. Met theatermaakster An Vandevelde en beeldend kunstenares Danja Cauwbergs onderzochten ze het begrip 'utopie' en maakten ze de link naar hun stad.

Een utopie, wat is dat eigenlijk? Moet een utopie haalbaar zijn? Als je iets verandert, maar het levert toch niet de ideale situatie op, wil je het dan nog wel veranderen? Als iets ideaal voor mij is, is het dat dan ook voor jou? En hoe gaan we om met die tegenstellingen?

De jongeren trokken de straten van Brussel in om na te denken over hun ideale stad. Bij beeldend kunstenaars vonden ze inspiratie voor interventies die iets aan het beeld of aan de beleving van de ruimte veranderen.
Daarna gingen ze in groepjes aan het werk om zelf acties op touw te zetten die hun utopische stad verbeelden.

Link: Bekijk het fotoalbum

Nieuws


01.10.2016
RE:MAKE23 leerlingen van het Atheneum Brussel gingen in oktober een week lang aan de slag rond het jaarthema 'utopie' van het Kaaitheater. Met theatermaakster An Vandevelde en beeldend kunstenares Danja Cauwbergs onderzochten ze het begrip 'utopie' en maakten ze de link naar hun stad.


Link: Bekijk het fotoalbum
Bekijk ook

RE:THINK | RE:ACT

RE:THINK | RE:ACT

In RE:THINK | RE:ACT filosoferen Brusselse jongeren over de openbare ruimte. Ze bevragen het samenleven in de stad, formuleren er gedachten over, luisteren naar elkaar en naar buurtbewoners en geven hun bedenkingen vorm in beeldende en theatrale acties.

Atelier Aurora

Atelier Aurora

In dit samenwerkingsproject van Kunstenfestivaldesarts en De Veerman werken leerlingen van de 6de klas van Vier Winden Basisschool en de 1ste klassers van l’Ecole Sainte-Ursule in Sint-Jans-Molenbeek samen rond de voorstelling Aurora van Alessandro Sciarroni.

Prokofiev, enfant terrible

Prokofiev, enfant terrible

15 leerlingen Woordkunst-Drama van Pius X gingen van 16 tot 20 november 2015 in de muziek van de vijfde symfonie van Prokofiev op zoek naar de persoonlijkheid van de componist.
Samen met kunstenaars Griet Herssens (beeld) en Inge Van Den Kroonenberg (klank) gaven ze hun bevindingen en interpretaties vorm in klank- en beeldinstallaties.