Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek medewerkers
Marie Van Praag (beeld)
Yentl De Werdt (dans)

Partners
deSingel
VAI

Architectuur-ateliers op Festival van de Architectuur 2017


In het kader van hun structurele samenwerking om participatieve projecten te organiseren rond de 4 disciplines die deSingel programmeert, ontwikkelde De Veerman 3 architectuur-ateliers voor het Festival van de Architectuur 2017. Thema van het festival dit jaar is 'meer dan bouwen alleen'.
De ateliers van De Veerman zijn gericht op sensorische beleving van de ruimte, beeldende verwerking van de gelaagdheid van een stad en het samen bedenken van een ideale leefomgeving.
De ateliers zijn bedoeld voor een gemengd publiek van volwassenen, jongeren en kinderen.

Link: website Festival van de Architectuur

Nieuws


27.07.2017
De gelaagde stad

De gelaagde stad

'De gelaagde stad' is een workshop voor iedereen vanaf 12 jaar waarin je de stad laag na laag ontleedt en terug visueel opbouwt. Op 17 september 2017 te beleven tijdens het Festival van de Architectuur in deSingel.

Maak deel uit van een denktank en onderzoek al beeldend welke functies een stad heeft en hoe de publieke ruimte wordt ingevuld. Hoe ervaar jij de stad? En hoe baan je je een weg door deze drukke plek?

Samen met beeldende kunstenares Marie Van Praag breng je je ervaringen in beeld met woorden, foto’s en tekeningen. Delen worden weggelaten, andere komen erbij. Al tekenend, schilderend, plakkend en knippend bouwen we verder op onze eigen ideeën en elkaars voorstellen. Deze groeiende kaarten vormen een vertrekpunt om na te denken over wat we willen veranderen en verbeteren in de stad.


voor iedereen vanaf 12 jaar
gratis – reserveren verplicht
max. 12 personen
breng je lunchpakket mee
 


Link: Inschrijven

27.07.2017
Sta locatievoorzieningen toe

Sta locatievoorzieningen toe

Verken deSingel met je lichaam en bouw een ruimtelijk belevingsparcours voor andere bezoekers.
Een workshop voor iedereen vanaf 12 jaar op 17 september, tijdens het Festival van de Architectuur in deSingel

Lange gangen om heel snel in te hollen. Weidse uitzichten over voorbijrazend verkeer. Met het maximum aantal personen dicht bijeen in de lift gaan staan. deSingel heeft honderden hoekjes en kantjes, gangen en zalen, uitzichten en doorkijken.

In deze workshop verken je samen met choreografe Yentl De Werdt de ruimtes eerst met je lichaam. Welke beweging roept een bepaalde plek op? Welk ruimte-gevoel heb je er?
Daarna gaan we met doeken, touwen, wanden, licht en allerlei andere materialen aan de slag om zelf een ruimtelijk belevingsparcours te bouwen.

Vanaf 16u nodigen we iedereen uit om onze gebouwde ruimte te komen beleven.


voor iedereen vanaf 12 jaar
gratis – reserveren verplicht
max. 20 personen
breng je lunchpakket mee


Link: Inschrijven


Video

Bekijk ook

Workshop Linehan

Workshop Linehan

In Workshop Linehan ontwikkelde De Veerman een reeks workshops rond de nieuwe dansvoorstelling Flood van Daniel Linehan. Via een open oproep werd er een groep jongeren, tussen 16 en 22 jaar, bij elkaar gebracht om Linehan’s bewegingstaal en compositietechnieken konden ervaren en er mee experimenteren.

Workshop muziekmachines bouwen

Workshop muziekmachines bouwen

Voor iedereen (12+) die er al lang van droomt om een analoge muziekmachine te bouwen!