Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek medewerkers
Roman Klochkov (animatiefilm)
Johan de Boose (letteren)

Partners
deSingel

Mayakovski en wij


Mayakovski is een van de belangrijkste Russische dichters van begin 20ste eeuw. Hij was revolutionair, zowel in de literatuur, in zijn ideeën over de maatschappij als in de liefde.

Naar aanleiding van de voorstelling 'Majakovski/Oktober' van theatergezelschap De Warme Winkel, richten De Veerman en deSingel een tijdelijke Maykovski-club op. Want ook vandaag is er een roep om verandering!

In het najaar van 2017 organiseerde De Veerman in samenwerking met deSingel het project 'Mayakovski en wij – ideeën voor verandering'.

Naar aanleiding van de voorstelling Majakovski / Oktober van theaterge­zelschap De Warme Winkel, richtten De Veerman en deSingel een tijde­lijke Mayakovski–club op. Deze bestond, in wisselende bezetting, uit 17 dames uit de Russische gemeenschap, 3 Vlaamse en 1 Nederlandse deelneemster.

Het parcours dat ze samen aflegden was multidisciplinair en experimenteel. Van de 8 bijeenkomsten waren er 6 geprogrammeerd: twee poëzieavonden, een theatervoorstelling, een schrijfsessie begeleid door Johan de Boose, en een animatieworkshop begeleid door Roman Klochkov. Je kan de resultaten daarvan hieronder bekijken.

Twee bijeenkomsten bestonden uit vrije bijdragen van de deel­nemers. Vanuit hun eigen kunnen en achtergrond deden zij een inbreng. In een zoektocht van samen creëren werd naar een geheel toegewerkt. Dit kwam er onder de vorm van een publieke kvartirnik of poëzieavond in deSingel voor een volle zaal Russisch & Vlaams publiek. 
Foto's van dit hele traject kan je hier bekijken.

Van dit project maakten we ook een publicatie waarin u alles kan lezen over onze aanpak, veel poëzie van Mayakovski én eigen poëzie, geïnspireerd door dzee veelzijdige Russische man.

Het project 'Mayakovski en wij' kaderde in een reeks participatieprojecten die De Veerman realiseert voor deSingel in de periode 2017 — 2021. Hierbij zijn vier kunstdisciplines betrokken: theater, dans, muziek en architectuur.


Video

Bekijk ook

Workshop Linehan

Workshop Linehan

In Workshop Linehan ontwikkelde De Veerman een reeks workshops rond de nieuwe dansvoorstelling Flood van Daniel Linehan. Via een open oproep werd er een groep jongeren, tussen 16 en 22 jaar, bij elkaar gebracht om Linehan’s bewegingstaal en compositietechnieken konden ervaren en er mee experimenteren.

Workshop muziekmachines bouwen

Workshop muziekmachines bouwen

Voor iedereen (12+) die er al lang van droomt om een analoge muziekmachine te bouwen!

RE:RITE OF PASSAGE

RE:RITE OF PASSAGE

Met RE:RITE of PASSAGE focusten De Veerman en het Kaaitheater in voorjaar van 2018 op het proces van ‘ergens aan te komen’. Doorheen een artistiek traject verkenden we samen Brusselse jongeren de betekenis en de kracht van rituelen om er zelf nieuwe te ontwerpen rond verwelkomen en aankomen. Kerndoel hiervan was op een positieve manier deze overgang, deze verandering te markerent