Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Artistiek medewerkers
Benjamin Haemhouts (muziek)
Wim Henderickx (muziek, componist)

Partners
AMUZ
HERMESensemble

The Times Academy


Met The Times Academy richten De Veerman, AMUZ en HERMESensemble zich tot jonge componisten die studeren aan de conservatoria van Antwerpen of Amsterdam. Samen met professionele muzikanten geven ze vorm aan hun nieuwe compositie.

The Times Academy is een ontwerpstudio en cocreatie-traject waarbij jonge componisten intensief samenwerken met de muzikanten van HERMESensemble, onder leiding van Benjamin Haemhouts. Componist Wim Henderickx ondersteunt de deelnemers tijdens hun werkproces. Geen stoomcursus, maar een duurzaam ontwikkelingsproces via een dialoog tussen musici.

Timing: vijf werksessies, gespreid over vijf maanden. Inclusief uitvoering van de nieuwe compositie in AMUZ door HERMESensemble.

 

 

Bekijk de webpagina voor meer informatie en video's van The Times Academy 2018.

The Times Academy is een project van De Veerman, AMUZ en HERMESensemble en werd mee mogelijk gemaakt met de steun van stad Antwerpen. 

 

Link: Vorige edities

Nieuws


26.02.2020
Vier veelbelovende componisten

Vier veelbelovende componisten

Maak kennis met de nieuwe composities die het resultaat zijn van een ontwikkelingstraject dat wij samen opzetten met AMUZ, HERMESensemble en Musica.

Vier jonge componisten: Eda Er (Turkije), Ellen Jacobs, Lennert Baerts en Vegar Guleng (Noorwegen), studenten aan de conservatoria van Antwerpen en Amsterdam, werkten aan een nieuwe compositie die u op zaterdag 8 maart om 20 u in AMUZ kan beluisteren.


Link: Reserveer je ticket!

12.02.2019
Concert The Times Academy

Concert The Times Academy

Op zondag 24 februari om 15 u kan u in AMUZ de composities beluisteren van de studenten Leon Haxby (conservatorium Amsterdam) en Carlos Brito Dias (conservatorium Antwerpen), uitgevoerd door het HERMESensemble.

Tegelijkertijd vindt het slotconcert plaats van The Times, met composities van tien jonge componisten tussen 12 en 20 jaar.

Bestel alvast je tickets hier!

foto © Filip Van Roe


31.10.2018
The Times Academy 2019

The Times Academy 2019

Twee jonge componisten volgen het apart ontwikkelingstraject dat werd opgezet door De Veerman en het HERMESensemble. Dit jaar zijn de deelnemers Leon Haxby (conservatorium Amsterdam) en Carlos Brito Dias (conservatorium Antwerpen). Zij worden gecoached door Wim Henderickx.

Het slotconcert is gepland op zondag 24 februari 2019 in AMUZ. Op dit  dubbelconcert kan je ook de composities van de (nog jongere) componisten van The Times ontdekken. Dubbel en dik de moeite dus! 

TicketsResultaten

A veces, el silencio es la peor mentira - Saskia Venegas

vimeo

The Times Academy 2018

Touch and hearing - Sylvia Lanao

vimeo

The Times Academy 2018Bekijk ook

THE TIMES

THE TIMES

“Hoe klinkt de toekomst?”

Deze vraag stelt HERMESensemble zich elk jaar wanneer het samen met AMUZ en De Veerman jong talent (12 - 20 jaar) uitnodigt om nieuwe muziek te componeren. Deze nieuwe generatie componisten heeft nood aan experiment en samenwerking met professionele musici om hun persoonlijke stijl en vakmanschap verder te kunnen ontwikkelen. ALs Forum voor jonge componisten geeft THE TIMES hen de mogelijkheid om hun werken te laten uitvoeren en te experimenteren met klanken tijdens de repetities.

De Kroon op het Werk

De Kroon op het Werk

Een jaarlijks podiumkunstenfestival, met voorrondes in de vijf Vlaamse provincies, waar tientallen secundaire scholen hun productie aan elkaar lieten zien. De jury was samengesteld uit een gezonde mix van professionele podiumkunstenaars en kritische jongeren.

Rituals Now

Rituals Now

Rituals Now is een hedendaagse dansvoorstelling gemaakt door 17 jongeren.
Ze vertrokken vanuit improvisaties op de muziek van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky en vanuit wat 'rituelen' en 'offers' voor hen vandaag betekenen.
Het resultaat is een adembenemende voorstelling waarin de intensiteit van de scène spat.