Credits


Coördinatie
Tijl Bossuyt

Artistiek medewerkers
Pipo Tafel (dans, video)
Katelijn Van Kerckhoven (muziek)

Partners
deSingel
Dansstudio Arlekino

10 x improviseren op Bach


Van 16 tot 20 januari is de dansvoorstelling Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten te gast in deSingel. In deze dansvoorstelling komen twee grootheden uit de dans en de kamermuziek samen: choreografe Anna Teresa De Keersmaeker en cellist Jean-Guihen Queyras.

In het kader van de langetermijnsamenwerking met deSingel rond participatie bracht De Veerman 10 jongeren samen om te improviseren op deze cellosuites. Jongeren die dansen bij Arlekino en MA’GO en die – verrassend genoeg – sporadisch zelfstandig naar dansvoorstellingen gaan kijken.

Wij vroegen aan de jongeren om zelf kennis te maken met deze muziek en hiermee aan het werk te gaan. “Improviseer één minuut op een zelfgekozen fragment” luidde de opdracht. Sommigen dansten op live gespeelde muziek (uitvoering: Katelijn Van Kerckhoven), anderen werkten met een opname naar voorkeur. Ze werden in dit proces begeleid door Tijl Bossuyt.

De dansimprovisaties werden opgenomen door Pipo Tafel en zullen te zien zijn voor en na de voorstelling in de wandelgangen van deSingel. En later via onze website en Facebook.

Video still image © Pipo Tafel


Resultaten

10 x improviseren op Bach - Teaser

vimeo

10 x improviseren op Bach - Film

vimeoBekijk ook

Mayakovski en wij

Mayakovski en wij

Mayakovski is een van de belangrijkste Russische dichters van begin 20ste eeuw. Hij was revolutionair, zowel in de literatuur, in zijn ideeën over de maatschappij als in de liefde.

Naar aanleiding van de voorstelling 'Majakovski/Oktober' van theatergezelschap De Warme Winkel, richten De Veerman en deSingel een tijdelijke Maykovski-club op. Want ook vandaag is er een roep om verandering!

Der Rosenkavalier

Der Rosenkavalier

15 leerlingen van de Antwerpse school Pius X maken samen met De Veerman een remake van de stille film Der Rosenkavalier. De orginele film dateert van 1926 en is een filmische adaptatie van de gelijknamige opera van Richard Strauss. De nieuwe film -net als de oude gedraaid op pelicule, in zwart-wit en zonder geluid- is te zien op 25 mei 2014 in deSingel tijdens de Strausshappening!

De Ketting: een uitnodiging
Anneleen Van Offel

De Ketting: een uitnodiging

Dit boek vertelt over het hoe en wat van het project De Ketting.
Het is een kettingbrief, maar dan in het echt. Een groepje mensen gaat naar een voorstelling in deSingel,...