Credits


Coördinatie
Daan Simons

Artistiek medewerkers
Ali Talbi (media)
Leslie Doumerc (media)
Benjamin Thomas (media)
Lorent Corbeel (letteren)

Partners
Kunstenfestivaldesarts
Karoo.me

TRACK


TRACK is een tweetalig parcours voor jongeren (tussen 16 en 22 jaar) voor en tijdens het Kunstenfestivaldesarts.

TRACK staat voor Traject voor Reporters, Artiesten and Curieuze jongeren en ging door tijdens het festival van 2019.

TRACK nodigde een groep jongeren (studenten journalistiek, jonge makers of gewoon nieuwsgierigen) uit om zich onder te dompelen in de wereld van het festival en hun mening te uiten over wat zij als toeschouwers en gasten achter de schermen meemaakten.
De jongeren werden begeleid door een groep coaches om hun favoriete medium te ontdekken of onder de knie te krijgen: interview, blog, poëzie, tekeningen,... 

Alle bijdragen werden afgewerkt tijdens een bootcampweekend en gepubliceerd in een collectief webzine dat gedeeld werd met het publiek halverwege het festival. Sfeerbeelden van deze launch kan je hier bekijken.

Met dank aan:

AMO Samarcande, Ecole Active, Erasmushogeschool Brussel, GO! atheneum Anderlecht (Audio-visual education), Ihecs (Institut des Hautes Etudes des Communications sociales), Jes Brussels, Lycée Emile Max (Arts d’expression), Préparts, Université Libre de Bruxelles (Agrégation Information-Communication)

Met steun van:

Link: webzine TRACK

Nieuws


04.06.2019
E-zine van TRACK online!

E-zine van TRACK online!

In mei, tijdens Kunstenfestivaldesarts zagen 14 TRACKers samen 11 voorstellingen, een expo en sommige volgden zelfs een passhino dansworkshop. Tijdens een intens weekend in het festivalcentrum onderzochten en experimenteerden zij met vormen om hun ervaringen en reflecties te formuleren.  De eigenzinnige en vooral persoonlijke resultaten werden gebundeld in een e-zine. 

Net zoals we de TRACK-ers uitnodigden om het festival te verkennen, nodigen we nu jullie uit om hun resultaten te verkennen in deze e-zine. Zoek je weg, ontdek, loop verloren, duik in de gedachten van een ander, lees of luister in een andere taal,  ... .

Sfeerbeelden van de officiële launch in het festivalcentrum Recyclart kan je hier bekijken. 


08.05.2019
14 TRACKERS staan klaar!

14 TRACKERS staan klaar!

Veertien jonge TRACK-ers (Traject voor Reporters, Artistieke en Curieuze jongeren @Kunstenfestivaldesarts), kregen begin deze maand een multimediaworkshop en staan nu in de startblokken om vanaf 10 mei het festival in te duiken.

Ze dompelen zich onder in de wereld van de hedendaagse podiumkunsten, het festival en formuleren een reactie over wat zij als toeschouwer en als invité achter de schermen hebben meegemaakt. Hun bijdragen worden gepubliceerd in een collectief webzine, dat gefinaliseerd wordt tijdens een bootcamp van twee dagen. Het resultaat wordt op zondag 19 mei om 18 u gedeeld met het publiek in Recyclart, het festivalcentrum van Kunstenfestivaldesarts 2019.

 Video

Bekijk ook

Young Art Reporters

Young Art Reporters

#YAR is een open uitnodiging voor jongeren om het kunstenfestivaldesarts te beschouwen als hun speelterrein. Ze leren het festival van binnenuit kennen en reageren erop via het medium van hùn keuze.

#YAR est une invitation ouverte à un groupe de jeunes de voir le festival comme leur terrain de jeu. L’idée est de réagir au programme à travers le médium de leur choix.

MAS in jonge handen

MAS in jonge handen

Samen met De Veerman ontdekten een tiental Antwerpse jongeren (18-25 jaar) de mogelijkheden van het Museum Aan de Stroom. In een opleidingstraject leerden ze zelf een educatief aanbod ontwikkelen voor leeftijdsgenoten vanuit de collectie. Het was tegelijkertijd een verleidingspoging voor hun leeftijdsgenoten om het MAS ook in hun hart te sluiten.

BELvue bende

BELvue bende

In de BELvue bende bracht De Veerman Nederlands- en Franstalige jongeren tussen 18 en 25 jaar bij elkaar voor een opleidingstraject om van hen (ervarings)deskundigen te maken op vlak van jongeren en musea.

Deze bende was actief van 2014 tot en met 2016. In deze periode formuleerden de bende verschillende adviezen voor het museum o.a. het nieuwe museumparcours, maar ontwikkelde zij ook zelf activiteiten voor andere jongeren in het museum.