Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek medewerkers
Roman Klochkov (animatiefilm)
Larissa Segers (beeld)

Bob & Lory


In opdracht van N’lil en Electrabel maakte De Veerman met kinderen (8-12 jaar) een animatiefilm over duurzame energie. Van scenario, over decors en filmen tot en met de eindmontage.

De bliksem slaat in op Bob’s huis. Hij zit verdrietig voor zich uit te staren wanneer zijn vriendin Lory voorbij komt. Ze nodigt Bob uit om in haar huis te logeren. Maar ze krijgen al snel ruzie, want Bob is een echte energieverspiller!
Bob komt tot inkeer gaat op zoek naar allerlei manieren om energie te besparen en bedenkt een hoop alternatieve energiebronnen.

“Bob & Lory” is een animatiefilm over duurzame energie gemaakt door kinderen tussen 8 en 12 jaar, onder begeleiding van De Veerman, in opdracht van N'lil en Electrabel.
Gedurende 2 weken werkten zij in jeugdcentrum Aximax te Brussel om het scenario te bedenken, decors te bouwen, te leren animeren, de computers en camera’s te bedienen, ... Ze brachten ook een bezoek aan het Huis van de Toekomst om meer te weten te komen over duurzame energie.


Resultaten

Bob & Lory

vimeo

Bob & Lory is een animatiefilm over duurzame energie, gemaakt door kinderen tussen 8 en 12 jaarBekijk ook

De Kunstloft

De Kunstloft

De Veerman organiseerde tot juni 2013 dagelijks workshops drama, beeld, muziek, dans of media voor kinderen van Antwerpse basisscholen.
Op woensdagvoormiddag kregen de leerkrachten bijscholingen in deze disciplines en tips om verder te werken in hun klaspraktijk.

Kom op, verhaal!
Karel Moons

Kom op, verhaal!

Kom op, verhaal! is een methode om met de kleuters, leerlingen van de lagere school of in familieverband verhalen te maken. 

In de versie voor de kleuters wordt er een verhaal gemaakt samen met de leerkracht of begeleider....

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagere schoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren en Oostende.