Credits


Cre-Action


Dit Gruntvig Learning Partnership is een internationaal project (België, Duitsland, Italië) dat onderzoekt hoe inwoners op een duurzame manier kunnen betrokken worden bij het muzikale leven. Tijdens internationale ontmoetingen werden goede praktijkvoorbeelden en beleidsvoering bestudeerd.

Samen met de Popakademie uit Mannheim (D), de gemeente Castrocaro e Terra Del Sole (It) en Sviluppo Progetti (It) maakte De Veerman deel uit van dit internationaal project dat onderzocht hoe de inwoners van een stad of gemeente op een duurzame manier betrokken kunnen worden bij het muzikale leven.
De Veerman zette zijn knowhow op het vlak van ‘de kunsten toegankelijk maken voor een breed publiek’ in.

Tijdens internationale ontmoetingen werden goede praktijkvoorbeelden en beleidsvoering bestudeerd.
Hieruit werden effectieve en innovatieve methodes, acties en beleidsinstrumenten gekristalliseerd die als aanbeveling voor de gemeente Castrocaro (It) dienden.


Resultaten

Final event Cre-Action

youtube

Final event of Creaction Project, a music week in Castrocarro Terme y Terra del Sole, ItalyBekijk ook

Creëer je Wijk

Creëer je Wijk

De Veerman denkt al enkele jaren mee  met de dienst kunsten van de stad Gent over hoe je kunst kan gebruiken bij wijkopbouw, sociale cohesie, activering …

Rapport kunsteducatief beleid Middelkerke

Rapport kunsteducatief beleid Middelkerke

In 2006 werd De Veerman door de Gemeente Middelkerke gevraagd een analyse te maken van het bestaande aanbod aan kunsteducatie (in de ruime zin) binnen de gemeente en om een beleidsplan te formuleren naar de toekomst toe.
 

Empowering The Future

Empowering The Future

Empowering The FUture is een Europees ‘Leonardo, transfer of innovation’-project met partners uit Amsterdam (Hogeschool Amsterdam en ClickF1), Berlijn (Universiteit Potsdam en Schlessiche23), Ostrava (Universiteit Ostrava), Barcelona (Universiteit Barcelona) en Antwerpen (AP, HBO5 Antwerpen en De Veerman). Eindresultaat van het project is een training voor jeugdwerkers om jongeren te empoweren aan de hand van kunsten en media.