Credits


Coördinatie
Karel Moons

Artistiek medewerkers
Barbara Bellinkx (drama, muziek, beeld)

Kleuters en musea


In dit opleidingstraject voor educatieve diensten van musea coachte De Veerman het MoMu, Zilvermuseum, MAS, Museum Mayer van den Bergh, Diamantmuseum en Red Stad Line Museum in de ontwikkeling van activiteiten voor kleuters. Doordat museummedewerkers vooral gecoacht werden in het ontwikkelen van een aanbod voor hun specifieke collectie verschilt het resultaat sterk in elk museum.
Bekijk ook

Voorstudie educatief aanbod Kasteel van Horst

Voorstudie educatief aanbod Kasteel van Horst

Het Kasteel van Horst vernieuwt zijn educatief aanbod voor scholen en families.
Om uit te zoeken wat de verschillende types bezoekers boeiend vinden tijdens hun kasteelbezoek, riepen ze de hulp van De Veerman in. Ook het nagaan van wat het personeel (gidsen, balie, onderhoud, vrijwilligers) fascineert aan het kasteel, wat hun kwaliteiten zijn en hoe zij het vernieuwd kasteelbezoek zien, wordt meegenomen in het voortraject.

Advies tentoonstellingsopbouw Red Star Line

Advies tentoonstellingsopbouw Red Star Line

In de periode van de collectieopbouw en conceptontwikkeling van de openingstentoonstelling adviseerde De Veerman museum Red Star Line voor een kindvriendelijk parcours. Wat zijn aandachtpunten ende do’s en don’t s? Welke educatieve overwegingen neem je mee in de presentatie? Wat zijn voor diverse leeftijdsgroepen de meest aangewezen benaderingen?
De adviezen gingen zowel over de inhoudelijk benadering als over de scenografie en vormgeving.

Rubens in beweging

Rubens in beweging

In dit project nodigde De Veerman en het Antwerpse Museum van Schone Kunsten (KMSKA) een groep leerlingen uit om een week lang onder te duiken in de Rubenszaal van het museum. Met als uitdaging een eigen, hedendaagse interpretatie te geven aan de werken van Rubens doormiddel van dans en kostuum.