Credits


Bob Takes


Bob Takes is een beeldend kunstenaar die met staal werkt. Hij waagt zich ook graag aan het regisseren van theaterstukken, tentoonstellings- theater- en motiondesign en nieuwe uitdagingen.

Het was in 2011 toen Tijl Bossuyt mij de ruimte liet zien die nu mijn atelier is geworden in de tuin van de Marialei. Ik had een atelier dat ik huurde, maar daar kwam een eind aan, dus ik was op zoek naar een nieuwe werkplek. De vloer was nat, de deur was slecht en er was geen elektriciteit, maar het had iets charmants. En dan die tuin!”

Acht jaar later is Bob iedere ochtend in zijn atelier (mét elektriciteit, een prima deur en een droge vloer) te vinden waar hij in de weer is met staal of in zijn verwarmd kamertje achter zijn computer zit met een tas thee.

“4711 is een interessante plek omwille van de mensen, de interactie, de biotoop van gelijkgezinden. Je begint de dag al meteen met een interessant gesprek dat ik niet meteen bij de bakker kan voeren. Er heerst een duidelijke verbintenis tussen de bewoners en dat voelt heel goed aan.”

Link: Website Bob TakesBekijk ook

Anita Evenepoel

Anita Evenepoel

Anita Evenepoel is een selfmade-ontwerpster die niet met klassieke stoffen werkt, maar zichzelf en vooral de anderen uitdaagt om te experimenteren met nieuwe, niet voor de hand liggende materialen.

Het is door haar dat De Veerman hier ten volle een plek voor kunstenaars heeft kunnen uitbouwen.

De Kolonie MT

De Kolonie MT

DE KOLONIE MT maakt muziektheater voor kleuters en voor volwassenen. Artistiek leider Bo Spaenc verzamelde door de jaren heen een pool van acteurs, schrijvers en muzikanten uit verschillende achtergronden en disciplines die rond het gezelschap cirkelen en dikwijls terugkomen in de producties.

Nik Naudts

Nik Naudts

architect