Credits


Coördinatie
Annemie Geerts

Artistiek medewerkers
Liesbet De Pooter (media)

Voorstudie educatief aanbod Kasteel van Horst


Het Kasteel van Horst vernieuwt zijn educatief aanbod voor scholen en families.
Om uit te zoeken wat de verschillende types bezoekers boeiend vinden tijdens hun kasteelbezoek, riepen ze de hulp van De Veerman in. Ook het nagaan van wat het personeel (gidsen, balie, onderhoud, vrijwilligers) fascineert aan het kasteel, wat hun kwaliteiten zijn en hoe zij het vernieuwd kasteelbezoek zien, wordt meegenomen in het voortraject.
Bekijk ook

MAS in jonge handen

MAS in jonge handen

Samen met De Veerman ontdekten een tiental Antwerpse jongeren (18-25 jaar) de mogelijkheden van het Museum Aan de Stroom. In een opleidingstraject leerden ze zelf een educatief aanbod ontwikkelen voor leeftijdsgenoten vanuit de collectie. Het was tegelijkertijd een verleidingspoging voor hun leeftijdsgenoten om het MAS ook in hun hart te sluiten.

Educatief pakket 'Droomburchten en luchtkastelen'

Educatief pakket 'Droomburchten en luchtkastelen'

Voor de tentoonstelling 'Droomburchten en Luchtkastelen' in het Kasteel van Gaasbeek ontwikkelde De Veerman een educatief pakket voor kinderen.

BELvue Museum - educatief pakket

BELvue Museum - educatief pakket

Op vraag van het BELvue Museum ontwikkelde De Veerman een educatief pakket waardoor klassen het museum autonoom kunnen bezoeken. Per zaal zijn er doe-, denk- en weetopdrachten waarmee de kinderen in kleine groepjes de Belgische geschiedenis kunnen ontdekken.