Credits


Coördinatie
Daan Simons

Koterie Flamand


Het Vlaamsche landschap is ermee bezaaid : koterie.
De Veerman inventariseert het fenomeen, samen met architecten, beeldend kunstenaars, fotografen, videasten, journalisten, antropologen, sociologen, schrijvers ... met een fascinatie voor koterie flamand.
Al dat verzamelde materiaal zal in een volgende fase als input dienen voor een educatief project voor jongeren uit technisch en beroepsonderwijs rond deze specifieke vorm van architectuur en zijn betekenis.
Bekijk ook

Bij-buurten

Bij-buurten

Samen met het Middelheimmuseum werkte De Veerman gedurende drie jaar aan de dialoog met de aanpalende volksbuurt het Kiel. 
Dit mondde uit in drie deelprojecten: SPIA in het Middelheim (jongeren uit het technisch en beroepsonderwijs maakten eigen kunstwerken), Buurtwandelingen op het Kiel (aandacht voor kunst in de buurt) en Nesten op het Kiel (een kunstwerk, gemaakt en gesmaakt door de buurtbewoners).

Workshops De Schatten van Vlieg

Workshops De Schatten van Vlieg

De Schatten van Vlieg wil kinderen en gezinnen tijdens de zomervakantie aansporen kennis te maken met de lokale culturele spelers in hun buurt. Dat gebeurt door een schattenzoektocht, die komende zomer als thema 'architectuur' heeft.
De Veerman ontwikkelt een aantal workshops die cultuurhuizen en Uitgemeenten kunnen programmeren of zelf begeleiden. Daarnaast ontwikkelen we het cadeautje dat kinderen krijgen als ze een schatkist gevonden hebben.

Doe jij als culturele partners of Uitgemeente mee aan de Schatten van Vlieg deze zomer?
Programmeer onderstaande workshops en laat kinderen helemaal opgaan in architectuur!

 

Cookies

Cookies

Binnen de verschillende vakken lieten secundaire scholen gedurende een heel schooljaar hun leerlingen kennismaken met de verschillende facetten van een plaatselijk erfgoedthema. Vervolgens werkte een artiest gedurende tien dagen samen met de jongeren aan een kunstzinnige verwerking van de betekenis en waarde van het erfgoed.