#Cocreatie

Aards Paviljoen d’Eden

Wat als we naar de aarde zelf zouden luisteren? Deze vraag is het uitgangspunt voor Songs for the Earth, het festival in DE SINGEL dat ons Aards Paviljoen d'Eden inspireert.

Uitgangspunt is het festival ‘Songs for the Earth’ dat plaatsvindt van 6 tot 8 mei in DE SINGEL. Het festival is opgebouwd rond Mahlers symfonische liedcyclus ‘Das Lied von der Erde’ uit 1909. Meer dan 100 jaar later is onze relatie met de aarde ingrijpend veranderd.

Wat als we zelf naar de aarde zouden luisteren?

Samen met een twintigtal deelnemers (16+) en de kunstenaars van Carbonifère onderzoeken we deze vraag en steken ons licht op bij de muziek van het festival. We komen samen op twee vrijdagavonden (18 en 25 maart) en zes keer overdag: tijdens het paasweekend (16, 17 en 18 april) en het 1-meiweekend (30 april, 1 en 2 mei).

Mensen met een passie voor natuur, een bezorgdheid voor de planeet, tuiniers en groene vingers, bouwers en knutselaars, muzikanten en muziekliefhebbers, nieuwsgierigen … zijn allemaal welkom om samen een belevings- en ontmoetingsplek te bedenken voor het festivalpubliek van DE SINGEL. De vorm van dit ‘paviljoen’ wordt samen bepaald tijdens het project.

Wil je de eerste stappen in dit project niet missen? Twijfel dan niet en start mee op vrijdag 18 maart.

Neem contact op met Annemie voor meer info en inschrijvingen.

  • Artiestiek Medewerkers
  • Carbonifere

  • coordinatie
  • Annemie Geerts

  • partners
  • DE SINGEL

Nieuws over Aards Paviljoen d’Eden

Wie bouwt mee aan een Aards Paviljoen d’Eden?

Gezocht: jongeren (+16) en volwassenen om samen na te denken over onze verhouding met de aarde.

Gerelateerd

e.co.lect

e.co.lect

Het project e.co.lect combineert de kracht van taal, de kunsten en mensen om zo bij te dragen aan een transitie richting een duurzame, sociale, ecologische toekomst.

Internationale Academie

Internationale Academie

Deze internationale meerdaagse voor professionals staat in het teken van participatieve kunst en de kunst participatieve praktijk.

Sharing Practice

Sharing Practice

Vanaf 2023 bouwen we aan een Sharing Practice die gericht is op organisaties en kunstenaars die hun educatieve, participatieve en cocreatieve kunstpraktijk willen verdiepen.

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken