PublicatiesDe Veerman wil zijn kennis en ervaringen over, met en door de kunsten met iedereen delen.
Reflecties, methodieken en praktijken worden in artikels, boeken of filmreportages vastgelegd.

Daarnaast is De Veerman een veelgevraagde spreker op nationale en internationale studiedagen en conferenties, waarop we met veel enthousiasme vertellen over onze  ‘good practices’.Klanksporen - Breinvriendelijk musiceren


Klanksporen - Breinvriendelijk musiceren

methodiek / theorie
Lieve Strobbe, Hans Van Regenmortel

Na jaren ‘teaching research’ met kinderen en volwassenen concluderen Lieven Strobbe en Hans Van Regenmortel dat de gangbare muziekagogiek niet compatibel is met de manier waarop het menselijk brein muziek verwerkt. Lieven stond mee aan de wieg van en werkte meerdere malen mee in  Kinderen worden als componisten geboren.

Zij zetten ‘leren musiceren’ onvermijdelijk in een evolutionair perspectief. Muziek komt niet van de goden, maar zit net als taal van bij de geboorte in het brein gebakken. Dit boek wil musici en pedagogen opnieuw op het spoor van de klank zetten. Het toont aan dat een creatief-auditieve omgang met de muzikale bouwstenen onmisbaar is in de groei naar muzikale expertise, artistieke integriteit en zelfredzaamheid.

Dit is de 6de publicatie binnen de reeks De Veerman bibliotheek: over kunst, educatie en participatie. Uitgegeven bij Garant.


#muziek #pedagogie #muzikaalbrein #muzikalebouwstenen 


Type: boek

ISBN: 9789044124033

Aantal pagina's: 270

Prijs: € 29,90

Uitgever: Garant Uitgevers nv

Link: website Garant Uitgevers nv