PublicatiesDe Veerman wil zijn kennis en ervaringen over, met en door de kunsten met iedereen delen.
Reflecties, methodieken en praktijken worden in artikels, boeken of filmreportages vastgelegd.

Daarnaast is De Veerman een veelgevraagde spreker op nationale en internationale studiedagen en conferenties, waarop we met veel enthousiasme vertellen over onze  ‘good practices’.Duurzaamheid en kunst. Lessen voor de basisschool


Duurzaamheid en kunst. Lessen voor de basisschool

praktijkvoorbeeld / methodiek
Karel Moons (red.)

Duurzaamheid en kunst kunnen elkaar inspireren. Kinderen kunnen kunstenaars inspireren en kunstenaars ons onderwijs. Deze elementen vormden het vertrekpunt van ARTECO. Met negen basisscholen uit Vlaanderen, negen basisscholen uit het Zuiden en negen kunstenaars uit het Zuiden werd er twee jaar lang gewerkt en gedacht over deze inspirerende thema’s.

Deze publicatie vertelt hoe leerkrachten lessen kunnen maken over kunst en duurzaamheid. Er komen activiteiten aan bod waarmee een leerkracht de cultuur, de leefwijze, een kunstwerk of een kunstenaar uit gelijk welk land uit het Zuiden kan analyseren, lessen over duurzame ontwikkeling en activiteiten over communicatie met een school uit het Zuiden. Tot slot staan er ook negentien activiteiten en lessen in die door de leerkrachten in dit project zijn gemaakt. 

Dit is de 8ste publicatie binnen de reeks De Veerman bibliotheek: over kunst, educatie en participatie. Uitgegeven bij Garant.


#duurzaamheid #basisschool #indeklas #noordzuid #kunstenaars


Type: boek

ISBN: 978-90-441-3285-4

Aantal pagina's: 177

Prijs: € 25,60

Uitgever: Garant Uitgevers NV

Link: website Garant Uitgevers NV