Opleidingen


De Veerman streeft ernaar de kunsten te ontsluiten voor een zo ruim mogelijk publiek en doet dit op verschillende manieren: advies, coaching, workshops, langdurige opleidingen ...
Naast het eigen aanbod ontwikkelt De Veerman ook maatwerk op vraag van derden (kunstinstellingen, steden en gemeenten, onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties ...)


Kunsteducatie en creativiteit


Kunsteducatie en creativiteit

Creativiteit staat centraal in tal van workshops kunsteducatie. Maar wat is het fenomeen ‘creativiteit’ eigenlijk en hoe werkt het? Hoe krijgen we er greep op? Wat zijn werkvormen en methodes om die creativiteit te stimuleren?
In deze Artiestenwerkplaats willen we deze vragen als uitgangspunt nemen.
Daarnaast wordt gewerkt rond het klaverbladmodel, de methode die De Veerman gebruikt bij al zijn projecten en activiteiten. Het klaverbladmodel helpt de kunsteducatief werker bewust te zijn van zijn doelstellingen en zo goede opdrachten te bedenken.

Deze Artiestenwerkplaats is een uitgelezen kans om kennis te maken met de methodieken en de visie van De Veerman. Een must voor wie zich nog niet zo lang op het werkveld van de kunsteducatie begeeft, maar minstens even interessant voor wie al jaren ervaring heeft en zich nog eens over de beginselen wil herbronnen.

Er zijn momenteel geen nieuwe data gepland voor deze opleiding.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.Opleiding kandidaat-gidsen Museum Vleeshuis


Opleiding kandidaat-gidsen Museum Vleeshuis

Het Antwerpse Museum Vleeshuis - Klank van de stad herbergt een enorme collectie historische instrumenten.
Het museum vroeg De Veerman in 2011 om een opleiding voor gidsen te organiseren, specifiek voor hun museum.

Het Vleeshuis weidde de deelnemers in in de collectie. De Veerman zorgde voor een kwaliteitskader om activiteiten voor verschillende leeftijden in een museum uit te werken.Coachingstraject DKO


Coachingstraject DKO

Voor een aantal docententeams van het Deeltijds Kunst Onderwijs verzorgde De Veerman opleidingstrajecten. Deze trajecten omvatten zowel bijscholingen als intensieve training en coaching in de implementatie van de muzische vorming.

De trajecten werden telkens volledig op maat van het team uitgetekend en samengesteld. Zowel artistieke, methodische als didactische aspecten van kunsteducatie komen hierin aan bod.Zomeracademie

Vormingscentrum Destelheide


Zomeracademie

Zin om deze zomer een week artistiek door te werken in één discipline?
Welkom op de Zomeracademie, elk jaar in de 3de week van juli.

Elke workshop staat onder leiding van een uitvoerend kunstenaar. Deze treedt vooral op als coach: hij of zij stimuleert het proces, voorziet ruimte om samen te overleggen, te kijken, te werken en zorgt voor een dynamische omgeving.

De hele opzet draait om experiment en creatie.
De Zomeracademie is niet te missen voor wie zelf actief en artistiek wil bijtanken, educatieve inspiratie wil opdoen door zelf weer aan het werk te gaan of gewoon ervaring wil opdoen, delen en vergelijken met die van anderen.

Locatie: Vormingscentrum Destelheide, Destelheidestraat 66, Dworp
Website: www.zomeracademie.be


Hereduc


Hereduc

'Een andere kijk op erfgoededucatie' is een jaarlijks seminarie van Hereduc, internationaal netwerk erfgoededucatie van het gemeenschapsonderwijs (Go!). De cursus wil leerkrachten en medewerkers van musea en erfgoedinstellingen nieuwe methodes aanbieden om rond erfgoed te werken. De Veerman ontwikkelde gedurende 5 jaar de inhoud hiervoor.

De cursus is een introductie in ervaringsgericht gericht leren over erfgoed, met een focus op de kunsten. Kunstzinnige methodes worden gebruikt om verschillende soorten erfgoed te exploreren en onderzoeken. Dit onderzoek leidt ook tot een artistiek resultaat.