Coaching en training


Wordt het tijd voor een verfrissende kijk op het eigen functioneren?
Wil je meer kennis en inzicht in creatieve processen en het gebruik van de kunsten?
Zoek je een invalshoek om bestaande projecten te continueren?

De Veerman is bij leerkrachten, educatieve medewerkers in musea en kunsteducatieve medewerkers een graag geziene aanbieder van methodieken en werkvormen die verder gaan dan die ene les of workshop. Hiervoor hebben we eigen methodieken en werkvormen ontworpen. Daarnaast ontwikkelen we ook maatwerk voor specifieke vragen.


Voorbeeldprojecten


Coachingstraject DKO

Coachingstraject DKO

Voor een aantal docententeams van het Deeltijds Kunst Onderwijs verzorgde De Veerman opleidingstrajecten. Deze trajecten omvatten zowel bijscholingen als intensieve training en coaching in de implementatie van de muzische vorming.
De trajecten werden telkens volledig op maat van het team uitgetekend en samengesteld. Zowel artistieke, methodische als didactische aspecten van kunsteducatie komen hierin aan bod.

Art-eco

Art-eco

Samen met Djapo en Art-Eco zette De Veerman een driejarig project op rond kunst, de noord-zuidproblematiek en duurzaamheid. Tien basisscholen, verspreid over heel Vlaanderen, werkten projecten uit rond een kunstenaar uit het zuiden.

Kleuters en musea

Kleuters en musea

In dit opleidingstraject voor educatieve diensten van musea coachte De Veerman het MoMu, Zilvermuseum, MAS, Museum Mayer van den Bergh, Diamantmuseum en Red Stad Line Museum in de ontwikkeling van activiteiten voor kleuters. Doordat museummedewerkers vooral gecoacht werden in het ontwikkelen van een aanbod voor hun specifieke collectie verschilt het resultaat sterk in elk museum.