Projectontwikkeling en -uitvoering


Heb je een interessant idee maar weet je niet hoe het daarmee verder moet?
Zoek je iemand die mee een kunsteducatief experiment wil opzetten?

De Veerman is een veelgevraagde partner om samen een vraagstelling te definiëren en vanuit een bepaalde probleemstelling een project mee te ontwikkelen. Soms blijft het daarbij en werkt de partner dit verder uit, maar vaak zorgen we ook voor de concrete uitvoering. Hiervoor doen we beroep op ons netwerk van 80 professionele kunstenaars.


Voorbeeldprojecten


Tranen over Mortsel

Tranen over Mortsel

Samen met de stad Mortsel dokterde De Veerman een programma uit voor jongeren om hen te herinneren aan het vreselijke bombardement op 5 april 1943. Het driejarig project omvatte een boek, een documentaire, een ontwerp voor een monument en een muziekstuk, allemaal door jongeren gecreëerd, zowel binnen schoolverband als in hun vrije tijd.

Zonder Ondertitels

Zonder Ondertitels

Op vraag van de erfgoedcellen van West-Vlaanderen en samen met de provincie West-Vlaanderen ontwikkelde De Veerman een traject waarbij twaalf jongeren (15-19 jaar) via film, muziek, theater, dans op zoek gingen naar en uitdrukking gaven aan hun West-Vlaamse identiteit.

Schatten van Vlieg

Schatten van Vlieg

Tijdens de zomermaanden gingen honderden kinderen in musea, cultuurcentra, bibliotheken ... op zoek naar de Schat van Vlieg. In de schatkist vonden ze een uitdaging : bouw je eigen droomplek.
Ter inspiratie ontwikkelde De Veerman een bouwplan dat kinderen liet nadenken over functie, materialen, kleur, vorm ...