Blog

Terugblik op de Winteracademie

De tweede editie van de Winteracademie was alweer om in te kaderen. Lees hieronder de dagboekfragmenten van enkele deelnemers:

Nieuw Teamlid aan boord!?

Een nieuwe projectmedewerker belangt ons aan!

Duizend-en-een nacht in handen van jongeren

Net voor de kerstvakantie werken de leerlingen van het laatste jaar middelbaar (kantoor en mode Wilfam uit Berchem) aan hun interpretatie van het concert Sheherazade dat ze in de Koningin Elizabethzaal hebben bijgewoond.

Alweer duizenden Wondere Pluim-verhalen op komst

Bij De Veerman verzamelden enthousiaste leerkrachten uit 38 Antwerpse scholen.

Schilderijententoonstelling van Moesorgski

Meer dan honderd lagereschoolkinderen (tweede graad) uit het Oogappeltje in Wommelgem en de Heilige Familie in Berchem hebben een Grote Ontmoeting met het Antwerp Symphony Orchestra!

De Wondere Pluim in de vaste MAS-collectie

In de voorbereiding op de expo Luister ging het MAS in 2021 een samenwerking aan met De Wondere Pluim: voor het eerst reisden 35 authentieke collectiestukken naar evenveel lagere scholen, als inspiratie voor nieuwe stadsverhalen.

Eigenzinnig componeren op Bach

Johann Sebastian Bach blijft inspireren.

De Wondere Pluim op de Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 19 november lezen de MAS-winnaars van De Wondere Pluim 2023 (Hitomi, Lena, Lotta, Meryam, Noa en Tristan) hun verhaal voor in het Museum Aan de Stroom in Antwerpen.

Studiedag: inzichten delen over het tweejarig onderzoek en uitwisselingsproject

Na een periode van intens actieonderzoek, geleid door de leden van de stuurgroep en opgevolgd door onderzoeker Béatrice Madiot (Université de Picardie Jules Verne), brengt de studiedag op donderdag 23 november verslag uit over het hele project.

LADEN ...