Blog

Berio voor lagereschoolkinderen

Met 360° Berio zet Muziekcentrum De Bijloke de spots op de Italiaanse veelzijdige componist Luciano Berio.

Word lid van het Wondere Pluim-comité

De Wondere Pluim brengt schrijven, lezen en ouderparticipatie samen. Dit literaire project voor lagere schoolkinderen bestaat dit jaar twintig jaar in Antwerpen en is uitgevlogen naar Turnhout, Oostende en de Brusselse Rand. De organisatie wordt gecoördineerd door De Veerman en mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Wil je hier mee je schouders onder zetten?

gezocht

De Veerman zkt collega

Als onze artistiek leider met pensioen gaat en een van onze projectcoördinatoren zijn functie overneemt, dan … ja dan hebben we toch een nieuwe projectcoördinator nodig?

De Wondere Pluim in het MAS

Vorig schooljaar verhuisden voor het eerst 35 collectiestukken vanuit het MAS naar evenveel lagere scholen in Antwerpen.

Heb jij een nieuw woord?

Verzin jij een nieuw woord voor een probleem in onze klimaatcrisis?

Acht eeuwen muziekgeschiedenis op vier instrumenten

De kinderen van de derde graad van de stedelijke basisschool Musica (Antwerpen) lieten zich inspireren door het universum van pianist en klavecinist Romaniuk.

De Wondere Pluim op de Kunstendag voor Kinderen

Zondag 21 november is het de tiende editie van de Kunstendag voor Kinderen en kan je luisteren naar enkele Wondere Pluim-verhalen.

Schrijf je in voor de zomeracademie

Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok en De Veerman maken in het najaar een theatrale beleving op basis van verhalen uit de coronaperiode, samen met buurtbewoners.

Mahlers vijfde symfonie

De uitvoering van de vijfde symfonie van Mahler door het Antwerp Symphony Orchestra zal voor 131 leerlingen uit het basisonderwijs niet onopgemerkt voorbijgaan. Zij verdiepten zich in dit muziekstuk en mochten als kers op de taart een liverepetitie bijwonen van het orkest.

LADEN ...