Blog

Duizend-en-een nacht in handen van jongeren

Net voor de kerstvakantie werken de leerlingen van het laatste jaar middelbaar (kantoor en mode Wilfam uit Berchem) aan hun interpretatie van het concert Sheherazade dat ze in de Koningin Elizabethzaal hebben bijgewoond.

Alweer duizenden Wondere Pluim-verhalen op komst

Bij De Veerman verzamelden enthousiaste leerkrachten uit 38 Antwerpse scholen.

Schilderijententoonstelling van Moesorgski

Meer dan honderd lagereschoolkinderen (tweede graad) uit het Oogappeltje in Wommelgem en de Heilige Familie in Berchem hebben een Grote Ontmoeting met het Antwerp Symphony Orchestra!

De Wondere Pluim in de vaste MAS-collectie

In de voorbereiding op de expo Luister ging het MAS in 2021 een samenwerking aan met De Wondere Pluim: voor het eerst reisden 35 authentieke collectiestukken naar evenveel lagere scholen, als inspiratie voor nieuwe stadsverhalen.

Eigenzinnig componeren op Bach

Johann Sebastian Bach blijft inspireren.

De Wondere Pluim op de Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 19 november lezen de MAS-winnaars van De Wondere Pluim 2023 (Hitomi, Lena, Lotta, Meryam, Noa en Tristan) hun verhaal voor in het Museum Aan de Stroom in Antwerpen.

Studiedag: inzichten delen over het tweejarig onderzoek en uitwisselingsproject

Na een periode van intens actieonderzoek, geleid door de leden van de stuurgroep en opgevolgd door onderzoeker Béatrice Madiot (Université de Picardie Jules Verne), brengt de studiedag op donderdag 23 november verslag uit over het hele project.

Vaste stek in het Stadmuseum Lokeren

Architelier, een interactief project dat zich buigt over de ideale leefomgeving met actuele topics, wordt een vast onderdeel van het Stadmuseum van Lokeren, dat volgende zomer zijn gemoderniseerde deuren opent.

Word lid van het Wondere Pluim-comité

De Wondere Pluim brengt schrijven, lezen en ouderparticipatie samen. Dit literaire project voor lagere schoolkinderen bestaat al meer dan twintig jaar in Antwerpen en is uitgevlogen naar Turnhout, Oostende, Lier en de Brusselse Rand. De organisatie wordt gecoördineerd door De Veerman en mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Wil je hier mee je schouders onder zetten?

LADEN ...