Change the wor(l)d: tweedaagse levert schat op

Gepubliceerd op 02 december 2022

Klimakker (maat waarmee je gaat protesteren tegen het klimaat), Activuist (vuist van een activist), Visoleren (het tegengestelde van overbevissen) .…

Het zijn slechts enkele van de vele nieuwe E.co.lect-woorden die de 17 jongeren van de luca-kunsthumaniora (derde graad) uit hun mouw schudden. Dit gebeurde tijdens een tweedaagse workshop in destelheide, samen met Jan Van Goethem (beeld), Charlotte Caluwaerts (muziek) en Rone Fillet (De Veerman). Met volle overgave verdiepten de jongeren zich via de kunsten in de klimaatproblematiek. Er werd gespeeld, geexperimenteerd, bedacht, gemaakt en gecomponeerd. Binnen en buiten. Met verf, inkt, eikels, takken en andere gevonden voorwerpen. Met gitaar, piano, computer, fototoestel, pen, potlood en papier.

Ook iets voor jouw leerlingen? Op 13 en 14 februari 2023 bijvoorbeeld? Mail Rone voor meer info.


Gerelateerd

HandsFree

HandsFree

100 jongeren maken adaptatie van HandsFree

Gift voor de toekomst

Gift voor de toekomst

Niet alle kinderen en jongeren hebben voldoende middelen om te participeren aan de kunsten. Niet alle scholen hebben financiële buffers om hun leerlingen te laten deelnemen aan onze fantastische creatieve uitdagingen. Niet al onze projecten worden ten volle ondersteund door de overheden.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken