#Kunsteducatie

6.000 Wondere Pluim-verhalen

Gepubliceerd op 12 maart 2022

Op 23 februari schreven in 37 Antwerpse scholen bijna 6.000 kinderen een Wondere Pluim-verhaal. Een nieuw record voor deze feestelijke (20!) editie.

Nieuw dit jaar is dat De Wondere Pluim voor het eerst neerstreek in de Brusselse Rand: de kinderen in vier scholen (Beersel, Ruisbroek, Dworp en Drogenbos) waren alvast heel enthousiast.

De verhalen zijn ondertussen aanbeland bij de ouderjury’s: tientallen ouders van de deelnemende scholen zijn op dit moment verdiept in de wonderlijke fantasieën van de kinderen. Samen maken deze ouders een eerste selectie per school.

In de paasvakantie is het de beurt aan het leescomité. Zij lezen de genomineerde verhalen van de scholen en kiezen de finalisten wiens verhalen aan de professionele en kinderjury worden bezorgd.

Zin om deel uit te maken van dit leescomité? Mail naar Pauline voor meer info.


Gerelateerd

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken